De mistenkte tatt i Kristiansand

To dagers politijakt er over: De to mistenkte etter knivstikkinga i Egersund er tatt av politiet og vil bli avhørt i ettermiddag.

Politiet på Bens cafe

Politiet har jaktet på gjerningspersonene siden søndag. Her er væpna politi samlet på Bens kafé på Helleland i Eigersund på søndag. Adressa de sjekket ut her var tom.

Foto: Magnar Larsen

Politiet har siden søndag kveld jaktet to menn på 22 år. Natt til tirsdag ble de to pågrepet av politiet på jernbanestasjonen i Kristiansand.

– Ansatte på jernbanestasjonen fattet mistanke for personene av uviss grunn, og ringte politiet, sier politiadvokat ved Rogaland politidistrikt, Rune Gjertsen.

22-åringene er siktet for legemsbeskadigelse under skjerpede omstendigheter. De blir nå kjørt til Egersund politistasjon, hvor de vil bli avhørt i løpet av ettermiddagen.

Politiadvokat Gjertsen kan foreløpig ikke si noe om motivet for handlingen – eller om de to vil bli varetekstfengslet.

– Det må vi vurdere opp mot gjentakelsesfare og bevisforspillelse, sier han.

Det var klokka 14.06 søndag at politiet fikk melding om en mann i midten av 30-åra som hadde blitt knivstukket i foten i Egersund. Han forklarte at det var på to menn på 22 år som stakk han. Gjerningspersonene, som er kjenninger av politiet, kom seg unna til fots.

– Både fornærma og de to sikta har tilknytning til rusmiljøet i Egersund, sier Gjertsen.

Offeret er innlagt ved Stavanger universitetssjukehus. Han har blitt operert for skadene, men skal ikke være i livsfare, ifølge Gjertsen.