NRK Meny
Normal

Cecilie Bjelland blir statssekretær

Lederen for Arbeiderpartiets bystyregruppe i Stavanger, Cecilie Bjelland, går til Arbeidsdepartementet.

Cesilie Bjelland i Stavanger Arbeidarparti ble fredag utvent til statsekretær i Arbeidsdepartementet.

VIDEO: Se TV-intervju med Cecilie Bjelland etter statssekretærutnevnelsen. Programleder er John Skien.

Cecilie Bjelland

Cecilie Bjelland.

Foto: Arbeiderpartiet

Cecilie Bjelland (Ap) er utnevnt til ny statssekretær i Arbeidsdepartementet. Hun ble utnevnt av kongen i statsråd fredag formiddag.

Det betyr at hun tar permisjon fra vervene sine i stavangerpolitikken.

– Jeg skulle veldig gjerne sagt at det var vanskelig, for jeg skulle ønske at jeg var uerstattelig. Men det er veldig flinke folk som står klar til å ta over. Jeg er trygg til på at de kommer til å gjøre en fantastisk jobb, og det gjør det enkelt å reise, sier hun.

I perioder den siste tiden har det vært alt annet enn stille i Stavanger Arbeiderparti. Flere har meldt seg ut, en personkonflikt har preget mediene og Bjelland selv var like før jul sykmeldt.

– Det går bra med Stavanger Arbeiderparti

På spørsmål om hvilke betydning stridighetene har betydd for at hun takket ja til forespørselen om å bli statssekretær, svarer hun følgende:

– Jeg synes det er fint å være i en fase der det går bra med Stavanger Arbeiderparti. Det gjør at jeg kan ta på meg en stilling som dette.

Bjelland vil ikke i dag svare på om hun kommer tilbake i Stavanger-politikken, men hun skal fortsette som styreleder i Stavanger arbeiderparti.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Cecilie Bjelland tegnet av Tora Lind Berg

I NRK Rogalands ettermiddagssending på radio ble Cecilie Bjelland tegnet av journalist Tora Lind Berg.

Foto: Marthe Kindervaag / NRK

Cecilie Bjelland i studioet til NRK Rogaland

Bjelland gjennom sine år som Ap-politiker gjestet NRK i Stavanger flere ganger. Her er hun fotografert i radiostudioet i 2009.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Arnt-Heikki Steinbakk, som frem til nå har vært Ap-gruppens nestleder i Stavanger, overtar som gruppeleder.

– Det skal lønne seg å jobbe

Til Arbeiderpartiets nettsted sier Bjelland følgende etter utnevnelsen:

– Denne regjeringen har arbeid til alle som et hovedmål. Det skal lønne seg å jobbe, samtidig som de som trenger det skal få bistand til å komme i arbeid og gis økonomisk trygghet. Jeg ser fram til å arbeide tett på viktige problemstillinger som denne regjeringen har satt på dagsorden, i god dialog og samarbeid med berørte parter, sier hun.

Cecilie Bjelland har vært kommunalråd og leder for bystyregruppen til Stavanger Arbeiderparti. Hun sitter også i Arbeiderpartiets sentralstyre og programkomité. Bjelland er utdannet jurist og bedriftsøkonom, og har tidligere jobbet som advokat.