– Vi måtte egentlig bare stå og se på at hallen brant ned

Brannen i Bjerkreimshallen var ikke til å stanse og nå er de to øverste etasjene utbrent. Giftig røyk fylte Vikeså sentrum, og brannvesenet ba alle om å lukke vinduene sine.

Bjerkreimshallen brann

VIDEO: Bjerkreimhallen er helt nedbrent.

– Klokka halv ni gikk brannalarmen. Vi løpte for å sjekke, åpna ei dør til idrettshallen. Da veltet det røyk ut derfra. Da var det bare å få tak i alle folk, sjekke rom og dører og ringe brannvesenet, sier Magnus Håmsø, som var på jobb i hallen da det begynte å brenne.

Klokka 08.31 fikk Brannvesenet melding om at det brant kraftig i Bjerkreimhallen på Vikeså. Seks minutter etterpå skriver politiet at hallen nesten er nedbrent.

09.43 melder politiet at brannen er i ferd med å slukkes. De to øverste etasjene er nesten utbrent og det fremstår som at brannen startet i idrettshallen.

Alt foregår egentlig i denne hallen, til langt på kveld, sier ordføreren. Nå samles krisestaben i Bjerkreim for å se på hvordan skoleelevene skal kunne ha gymtimer igjen.

Bjerkreimhallen brenner ned

VIDEO: Bjerkreimshallen er totalskadet i brann. Foto: Magnus Håmsø

Ber innbyggerne lukke vinduer

– Vi gikk ut og måtte egentlig bare se på at det brant. Det er jo en svær idrettshall og flammene sto allerede ut av mønet på den ene siden da vi kom ut. Det var tydelig hvordan det kom til å gå. Det er skikkelig kjipt, sier Håmsø.

Det er kraftig røykutvikling, røyken kan være giftig, og brannvesenet oppfordrer innbyggere i nærheten til å ha alle vindu lukket.

Bjerkreim kommune ber om at ingen personer må oppsøke området ved Bjerkreimshallen. Vikeså skule melder at ingen elever befant seg i Bjerkreimshallen ved brannutbruddet - de er trygge på skolen.

Bjerkreimshallen er en idrettshall som også inneholder Vikeså bevegelsesklinikk og et legekontor med laboratorium. Kjelleren inneholder også et arkiv, som tilhører Bjerkreim kommune, som Brannvesenet satte igang med å tømme.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...