Hopp til innhold

Brann i Bethel kan være påsatt

Politiet utelukker ikke at det er en sammenheng mellom en brann i et menighetshus og innbrudd i flere biler i Stavanger. De har siktet en mann for innbruddene.

Brøt seg inn og tente på

Brannvesenet rykket ut på en mindre brann på Bethel i Løkkeveien i Stavanger torsdag morgen. Politiet tror brannen kan være påsatt. Ingen personer kom til skade, og det var kun mindre materielle skader.

Torsdag morgen rykket brannvesenet ut på en automatisk brannalarm til Domkirkens menighetssenter Bethel i Løkkeveien i Stavanger. Det var en mindre brann i bygget, som raskt ble slukket. Politiet har også vært på stedet, og de mener mye tyder på at brannen var påsatt.

– Det er funnet gjenstander på åstedet som indikerer at brannen var påsatt. Noen har brutt seg inn, og så tent på, sier operasjonsleder Victor Jensen.

Brann på Bethel i Stavanger

Brannen i Bethel ble raskt slukket. Det var mye røyk i bygningen etterpå.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Ingen personer kom til skade, og det er kun meldt om mindre materielle skader. Brannen førte til mye røyk i bygningen.

Også innbrudd i St. Olav

I morgentimene fikk politiet også flere meldinger fra bileiere som hadde hatt innbrudd i bilene sine. Bilene har stått parkert i parkeringsanlegget i St. Olav, som ligger i nærheten av Bethel.

Torsdag ettermiddag melder politiet at de har pågrepet en 37 år gammel mann i Stavanger sentrum. Han er siktet for innbruddene i parkeringsanlegget. Han vil også bli avhørt om brannen på Bethel, opplyser politiet om på Twitter.

Innbrudd i biler i P-hus

Politiet var på plass i parkeringsanlegget torsdag morgen. Det er overvåkningskameraer på stedet, som trolig har fanget opp den eller de skyldige.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

På grunn av den korte avstanden, jobber politiet ut fra en teori om at det er en sammenheng mellom de to hendelsene.

– Det er videoovervåking inne i parkeringshuset. Men vi ønsker også at eventuelle vitner melder seg, oppfordrer Jensen.

Innbrudd i biler i P-hus

Flere biler ble utsatt for innbrudd i parkeringshuset på St. Olav i Stavanger torsdag.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK