Borgermester Steen trer av

Han har nærmest vært som en borgermester for Haugesund. Når Petter Steen nå gir ordførerkjedet fra seg, er det første gang siden 1983 at han ikke står på en valgliste.

En æra er over i haugesundspolitikken når ordfører Petter Steen nå gir seg. For haugesunderne har han nærmest vært som en borgarmester gjennom 14 år.

VIDEO: Petter Steen tar på seg ordførerkjedet for (sannsynligvis) siste gang. Etter valget mandag går han av som ordfører – uansett hvordan valget går for Høyre i Haugesund.

Valglogo

– Det er veldig rart, men samtidig deilig. Nå gleder jeg meg til å ha mer fritid med familien min. Det er kanskje baksiden av medaljen ved å være ordfører. Man har aldri fri, sier Petter Steen (H).

14 år i ordførerstolen gjør Steen til den lengst sittende ordføreren i Haugesunds historie.

– Det har vært fantastisk å få være med på, men det har også vært svært krevende til tider, sier den avtroppende sjefen i det rosa rådhuset.

Terra gjorde ham syk

Bare noen nevner ordet «Terra» for Petter Steen, får ansiktet et alvorlig preg.

– Det er det verste jeg noen gang har opplevd i min politiske karriere. Og det var en forferdelig svindel, som vi ennå ikke er ferdig med. Det synes jeg er litt trist. Jeg hadde håpet å være ferdig med Terra-saken før jeg skulle gå av, sier Steen.

– Frykter du at det er Terra folk vil huske deg for?

– Nei, jeg tror ikke folk bare vil huske meg for det, sier Steen.

Folkets mann

I Haugesund sentrum spør vi folk på gata om hva de vil huske best med sin ordfører gjennom 14 år. Ingen nevner ordet «Terra».

– Nesten som en borgermester for byen, sier en av dem.

Andre trekker frem at han har vært folkets mann, og er en sympatisk person. Alle vi møter, mener Petter Steen har gjort en god jobb for Haugesund.

– Hva ønsker du selv å bli husket for?

– Jeg håper at byens innbyggere har satt pris på befolkningsutviklingen vi har hatt i Haugesund de siste årene. Byutviklingen er jeg også stolt over å ha bidratt til. Vi har fått til mye, både innen skole- og helsesektoren. Og så var det utrolig kjekt å få være med på å få Sjøfartsdirektoratet til sjøfartsbyen vår, sier den avtroppende ordføreren.

Familie, bok, KS-jobb

Petter Steen er ikke redd for å ha for lite å gjøre når han om en måneds tid flytter tingene sine ut av rådhuset.

– Jeg er veldig glad for at jeg skal jobbe med KS sitt folkevalgtprogram fremover. Da får jeg brukt min politiske erfaring, men også mitt opprinnelige yrke som lærer, sier han.

I tillegg holder Steen på med en bok om sitt lange politiske liv. Men det viktigste av alt for Steen, er å tilbringe mer tid med kona Mette, datteren Birgitte, sine to utflyttede døtre Marianne og Emilie, og katten Esmeralda.