Hopp til innhold

Bønn mot djevlerock

Helt patetisk, sier konsertarrangøren.

Satyricon

Kristenfolket på Karmøy mobiliserer mot Dio-konserten 31.mai.

Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

- Vi tror på en djevel og vi tror på en Gud. Når Dio holder konsert i Kopervik 31. mai, synes vi det er negativt for byen vår.
Det sier Trond Langåker som er eldstebror i Den frie evangeliske forsamling Betania på Karmøy til Haugesunds Avis.

- Seier over djevelen

Menigheten har i forkant av konserten i Kopervik trykket opp tusen bønnekort. Kortene distribueres gjennom flere menigheter på sør og vest-Karmøy.

På kortene står dette:
- 31. mai er det stor rokkekonsert i Kopervik. Det ventes rundt fem tusen mennesker denne kvelden. "Djevelrockens far", kommer. Det blir også sommergospel i Skudenes samme kveld. Andrae Crouch, en stor gospelsanger blir å finne der. Skal vi stå sammen å be om seier for ordet om korset denne kvelden?... Jesus Kristus er seiersherren, som har vunnet seier over djevelen...".

Det er en liten prosent av befolkningen i Kopervik som ber til djevelen.

Trond Langåker, Eldstebror i menigheten Betania.

- Det er en liten prosent av befolkningen i Kopervik som ber til djevelen. Og med bønnekortene oppfordrer vi til bønn , og om at kristenfolket stiller opp på sommergospel i Skudenes som en motvekt til det som skjer i Kopervik, sier Langåker.

Helt patetisk

Ronnie James Dio er i dag frontfigur i hardrockbandet Dio. Han har tidligere vært vokalist i gruppa Black Sabbath.

- Dio kommer til Kopervik for det musikalske, det skal bli fest, og her blir det ingen djeveldyrking, sier arrangør Nils Arne Fjeldkårstad. Arrangøren er godt fornøyd med at det så langt er solgt 2500 billetter til konserten med Dio.

Festivalsjef Johnny Angelund beskriver initiativet med bønnekort som helt patetisk. - Karmøy er delt. Det er ikke til å legge skjul på at deler av Karmøy er veldig religiøs, mens andre deler er helt motsatt. Kristenlivet på Karmøy er faktisk et ganske unorsk fenomen. Men jeg kjenner forsåvidt en del kristne mennesker som både liker Dio og annen heavy musikk, sier Angelund til avisen.

Bethania

Menigheten Bethania på Karmøy har startet bønnekort-kampanje mot Dio-konserten i mai.

Foto: Harald Dale / NRK