Hopp til innhold

Bente Thorsen (Frp) til Stortinget

Kjell Arvid Svendsen (KrF) blir likevel ikke stortingsrepresentant.

Bente Thorsen (Frp)
Foto: Fremskrittspartiet

Kjell Arvid Svendsen
Foto: Borgen, Ørn E. / SCANPIX

Onsdag rådet det full forvirring om Kjell Arvid Svendsen (KrF) eller Bente Thorsen (Frp) kommer inn på Stortinget de neste fire årene.

Kristelig Folkeparti sin andrekandidat Kjell Arvid Svendsen har trodd i halvannet døgn at han skal til Stortinget de neste fire årene.

Men utover onsdag ble det klarere og klarere at det blir Bente Thorsen (Frp) som kommer inn på Stortinget, og dermed øker rogalandsgruppen til Frp til fire representanter.

LES OGSÅ; - Må ryddes opp!

Departement bekrefter

Onsdag ettermiddag fikk Rogaland Fremskrittspati bekreftet av Kommunaldepartementet at Bente Thorsen har kommet inn på Stortinget.

- Vi har fått dette bekreftet i departementet, og de forklarer forvirringen med at de har gjort en regnefeil, sier Pål Morten Borgli i Rogaland Frp til NRK.

Bente Thorsen selv våger ikke helt ennå å tro at hun har kommet inn som Frp's fjerde kandidat fra Rogaland.

- Nå detter jeg snart av stolen, for dette er svært spennende. Men jeg håper både på Svendsen og mine egne vegne at dette nå er endelig. Er det riktig, er jeg kjempeglad, sier Thorsen.

Ny telling

Alle stemmene i Rogaland er nå samlet hos Fylkeskommunen, der alt skal telles på nytt, for tredje gang.

Onsdag ettermiddag var tellekorpset kommet halvveis, dermed blir den endelige tellingen av stemmene ikke klart før ut på kvelden.

Men tellefeilen fører til at KrF og Frp ikke får endret antall stortingsrepresentanter. For nå viser det seg at tellefeilen fører til at Frp må gi fra seg et utjevningsmandat i Telemark til KrF.

Tungt for partiet

Kristelig Folkparti i Rogaland vil nå sitte igjen med en stortingsrepresentant, partileder Dagfinn Høibråten.

- Jeg prøver å ta dette med humør. Men for partiet er dette alvorlig etter at vi gjorde et dårlig valg, men trodde vi berget våre to mandater i Rogaland. Nå ryker også dette mandatet, og det er en tungt prosess for partiet, sier Kjell Arvid Svendsen til NRK.

Han hadde onsdag formiddag begynt å rydde ordførerkontoret på rådhuset på Karmøy, og kjørt vekk flere sekker med papirer han ikke hadde bruk for lenger. Men nå må han forberede seg på å sitte de to siste årene av sin periode som ordfører.