Hopp til innhold

Basehoppulykke i Kjerag

En mannlig basehopper ble sittende fast på en fjellhylle etter et mislykket hopp på fredag. Vedkommende er nå i sikkerhet.

Kjerag

Klokken 17.20 meldte politiet om en basehoppulykke ved Kjerag i Rogaland. En politipatrulje ble sendt med Sea King inn til området.

Kjerag

En mann ble sittende på en fjellhylle ved Kjerag.

Foto: Brit Edvardsen

Litt før klokken 18.00 sier Brit Edvartsen i hopparrangøren SBK Base at mannen har vært borti veggen, men at han er i god behold. De har kommunisert med han via radio.

– Det har skjedd en såkalt cliff strike, sier hun.

Klokken 17.49 sier operativ leder i Sør-Vest politidistrikt til NRK at vedkommende står oppreist i fjellveggen.

Sea King har med seg klatrere fra Rogaland Alpine Redningsgruppe i tillegg til politiet.

Lettere skadet

Klokken 18.34 opplyser Edvard Middelthon, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) at redningshelikopteret er i området og rekognoserer.

– Basehopperen har vært i kontakt via radio med sin basehopperkollega. Han skal etter forholdene være ok og skal sitte på en ok hylle. Hvis han sitter der vi håper, skal det la seg gjøre å rappellere ned til sikkerhet, sier han.

Like etter melder politiet at Sea King er fremme ved ulykkesstedet:

Laster Twitter-innhold

Hentet ned

Klokken 20.45 opplyser Ben Vikøren, vakthavende redningsleder ved HRS til NRK at hopperen er brakt trygt inn i redningshelikopteret.

– Han er hentet ned og helikopteret er på vei vekk fra Lysefjorden. Det er i ferd med å tette seg til med tåke på Sola Lufthavn. Jeg er ikke helt sikker på om de er på vei dit eller til et annet sted, sier Vikøren.

Han sier det er muligheter for at mannen skal fraktes til sykehus, men at de ikke har konkret informasjon på det nåværende tidspunkt.