Avlyser billige sykepleierboliger

I hele sommer har svenske sykepleierstudenter fått bo svært billig på det nedlagte sykehjemmet på Avaldsnes. Prosjektet skulle etter planen utvides, men det har ikke vært nok interesse.

Anna Jadelind, svenske sykepleiere på sykehjemmet i Avaldsnes

Anna Jadelind og flere andre svenske medisinstudenter har bodd på den nedlagte sykehjemmet på Avaldsnes i sommer.

Foto: Thomas Halleland / NRK

For litt over tusen kroner i husleie hver måned, og et løfte om å ta ekstra helgevakter, har svenske medisinstudenter fått bo på det nedlagte sykehjemmet Avaldsnes aldersheim i Karmøy. De ble leid inn av kommunen for å jobbe som sykepleiere i sommerferien.

Tilbudet var ifølge Karmøy kommune, svært populært. Derfor ville kommunen videreføre og utvide det ved å tilby aldershjemmet som hybelhus for sykepleierstudenter ved Høgskolen Stord Haugesund kommende skoleår. Det prosjektet avlyses nå fordi det har vært svært liten interesse for det, melder Haugesunds avis.

– Vi har sagt at vi måtte ha minst elleve personer inn, men kun seks har søkt. Dermed blir det dessverre ikke noe av prosjektet, sier Per Andreas Ulvedal, spesialrådgiver i Helse- og omsorgsetaten i Karmøy kommune til avisen.

Se reportasjen fra sykepleierne på Avaldsnes: (19.07.13)

Karmøy har sett i gang eit uvanleg prosjekt, som skal gi kommunen nok sjukepleiarar dei neste åra. Mangelen på helsepersonell i norske kommunar er så stor, at det krev kreative tiltak til for å få nok folk.

ARKIVVIDEO: Anna Jadelind (t.v.) liker seg godt sammen med sine svenske venner på det nedlagte sykehjemmet i Karmøy. Foto: Thomas Halleland/NRK.

Kommunen har også tilbudt studentene et stipend på 10.000 for å binde seg til å jobbe ti helger og sommerjobb i 2014. Det tilbudet gjelder fortsatt.

– Det er det fire som har slått til på. Vi trenger fortsatt sykepleiere så vi fortsetter jakten og prøver å være kreative, sier Ulvedal.

– Vi konstaterer at vi ikke traff med dette denne gangen, men neste år kan situasjonen være annerledes igjen, legger han til.