– For meg er det viktig å skape noe for ungene

Arild Flesjå fra Finnøy IL er tildelt Rogalandidrettens Ærespris for 2012.

Asle Torland, leder i Rogaland Idrettskrets, Arild Flesjå, prisvinner og Gro Skartveit, Finnøy-ordfø

Fra venstre: Asle Torland, leder i Rogaland Idrettskrets, Arild Flesjå, prisvinner og Gro Skartveit, Finnøy-ordfører.

Foto: Lars Navestad / NRK

Arild Flesjå får prisen for sin mangeårige innsats for Finnøy IL. Han beskrive som «Finnøy-mester» i dugnadsinnsats.

– Arild Flesjå har lagt ned utallige dugnadstimer både i forbindelse med flere oppgraderinger av idrettsanlegget på Leikvoll, og i forbindelse med byggingen av flerbrukshallen på Finnøy, går det fram av juryens begrunnelse.

– For meg er det viktig å skape noe for ungene, for ungdom og for voksne. Jeg vet hvor utrolig viktig det er at folk i alle aldre har noe fornuftig å holde på med. Det er det som driver meg, sa Flesjå da han fikk prisen torsdag.

Arild Flesjå får tildelt Rogalandsidrettens ærespris

Arild Flesjå får Rogalandsidrettens ærespris

– Totalt overraskende

Rogalandidrettens Ærespris deles ut av Sparebank 1 SR-Bank, i samarbeid med Rogaland Idrettskrets og NRK Rogaland og går til «ildsjeler» i lokalidretten. Prisen ble første gang delt ut i 1976.

De siste tre årene er det Tor Helge Skretting fra Sola Cykleklubb, Harald Monsen fra Sandnes Judoklubb og Arthur Abrahamsen fra Stavanger Svømmeklubb som har fått prisen.

Prisen kom ifølge mottageren totalt overraskende. Flesjå mener det er lett å få folk med seg om man går i bresjen for noe.

– Hvis du yter litt ekstra sjøl, trigger det kanskje samvittigheten til folk, sier Flesjå.

Vinneren får en statuett og et diplom, mens vinnerens klubb får 10.000,- kroner. I år er det altså Finnøy IL som mottar denne sjekken.

Juryen har bestått av Arne Geir Larsen fra SR-Bank, Asle Torland fra Rogaland Idrettskrets og Lars Navestad fra NRK Rogaland