Hopp til innhold

– Pøbelprosjektet er sikret

– De 150.000 kronene betyr så vanvittig mye at du aner det ikke, sier en strålende glad Eddi Eidsvåg, etter å ha fått beskjed om at Pøbelprosjektet likevel får støtte for neste år.

Eddie Eidsvåg misliker Stoltenberg-utsagn

FORNØYD: Pøbelgeneral Eddi Eidsvåg er svært fornøyd etter at det ble klart at støtte til pøbelprosjektet likevel var sikret.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

«Sitter i Oslo og får beskjed fra Mette og Jan Reidar fra paradiset Sauda at Frp har sikret Pøbelprosjektet inn på budsjettet i Rogaland. Fylkespolitiker fra Frp Terje Halleland bekreftet dette på telefon. TAKK Det er jubel i pøbelhjerta og vi kan puste lettet ut. TAKK !!! Dette betyr enormt mye!»

Dette skrev Eddi Eidsvåg på Facebook tirsdag kveld. Da NRK.no ringte var han ikke mindre begeistret.

– Det er helt fantastisk. Jeg er veldig glad for at politikerne har valgt å støtte oss. At flertallet, med Høyre, KrF og Frp, har slåss for oss er jeg veldig takknemlig for. Det betyr så veldig mye for oppfølgingen av ungdommen vi jobber med, sier Eidsvåg til NRK.no.

Pengene betyr blant annet at det kan drives langtidsoppfølging.

– Dette sikrer at hvis noen av ungdommene faller utfor igjen, så kan vi være der hvis de ønsker det. Så de 150.000 kronene betyr så vanvittig mye at du aner det ikke, sier Eidsvåg.

– Én ungdom i arbeid eller skole er 11 millioner spart

Prosjektet har tidligere stått i fare for å miste støtten på grunn av budsjettkutt. Eidsvåg mener samfunnet generelt tjener på at dette ikke ble tilfelle.

– Jeg syns det ville vært en dårlig investering å kutte i tiltak som sikrer ungdommen. Særlig når vi vet at én ungdom som kommer i arbeid er elleve millioner spart for den norske stat, sier pøbelgeneralen.

LES OGSÅ: Pøbelprosjektet i Stavanger utvider | Eidsvåg: – Vi har ikke gjort noe galt | Prinsen deler ut pøbelpris | - Uverdig kneblingsforsøk | Pøbelprosjektet imponerte kronprinsen