Hopp til innhold

– Ikke spis blåskjell i Stavanger og Tysvær

Mattilsynet har målt E.coli over faregrensen.

Blåskjell

(Illustrasjonsfoto)

Foto: Colourbox

Mattilsynet advarer mot å spise blåskjell fra Stavanger og Tysvær på sitt blåskjell-varsel.

Det er målt E. coli-bakterier over faregrensen, som kan være helseskadelig.

– Blåskjellene er forurenset, og derfor skal man helst ikke spise dem, sier regiondirektør Hallgeir Herikstad i Mattilsynet Rogaland og Agder.

Trygt i Egersund

Ifølge Herikstad finnes E.coli-bakterien overalt, men spesielt i avføring.

– Mange forhold kan føre til høye forekomster av E.coli, det kan for eksempel skyldes kloakk, sier han på generelt grunnlag.

I Egersund kan du trygt spise blåskjell, og på Kvitsøy har Mattilsynet tatt fine prøver av østers.