Hopp til innhold

Oilers om slåssingen:– Ikke sånn vi vil framstå

Stavanger Oilers-spiller Lars-Peder Nagel risikerer flere kampers straff for at han slo til en Vålerenga-spiller under kampen i går. – Ikke sånn vi ønsker å framstå, sier sportslig leder Pål Higson.

Frustrerte Oilers-spillere

Her faller slagene mellom Oilers´ Lars-Peder Nagel og Vålerengas Filip Gunnarsson i slutten av andre periode.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Det var dagen derpå for spillerne i Oilershallen onsdag. Kontrastene fra gårsdagens hendelser på isen kunne neppe vært større. For mens det var rolig skuddtrening med flust av mål i dag, var det stortap og mange fysiske basketak på isen i Jordal Amfi i går.

Lars-Peder Nagel slo til Vålerenga-spiller Filip Gunnarsson og ble sendt av isen resten av kampen.

– Jeg opplevde det som at to Vålerenga-spillere tok en av våre som lå nede, og jeg gikk inn for å gå imellom der. Så ble det litt knuffing, og så fortsatte den andre. Sånn er det av og til i hockey, sier Nagel til NRK.

Spilleren Nagel havnet i slåsskamp med, Filip Gunnarsson, ble sendt til Ullevål sykehus for sjekk.

– Jeg håper selvfølgelig at alt går bra med ham, sier Nagel.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Created by InfoDispatcher

Fikk blackout

Sportslig leder i seriemesterklubben Vålerenga, Jan Tore Kjær, sier at Gunnarson fikk blackout, men at han ikke har fått en hjernerystelse. Kjær reagerer på Nagels slåssing.

Jan Tore Kjær

Jan Tore Kjær, sportslig leder i Vålerenga.

Foto: Privat / Twitter

– Nagel burde ha stoppet lenge før han gjorde – han gikk langt over streken. Nå skal et utvalg i Norges Ishockeyforbund avgjøre om Nagel skal straffes. Vi er sikre på at de kommer til å velge det som er riktig for norsk hockey, sier han.

I morgen skal Ishockeyforbundet ta stilling til om én kamp med utestengelse er straff nok, eller om Nagels karantene bør forlenges.

En familieklubb?

Sportslig leder i stavangerklubben, Pål Higson, sier i dag at han skulle gjerne vært foruten all slåssingen i seriefinalen.

Pål Higson

Pål Higson, sportslig leder i Stavanger Oilers.

Foto: Thomas Winje / NTB scanpix

– Det er klart at slik vi handlet i siste halvdel av kampen i går, det er ikke sånn vi vil framstå, sier han.

– For dere ønsker jo å framstå som en familieklubb. Hvordan samsvarer det dere gjorde i går med det?

– Det er en fysisk sport, og vi må forstå at spillerne har et veldig høyt tenningsnivå. Det takles og spillerne har forventninger til egne prestasjoner, og i går gikk ting litt lenger enn det burde.

– Men som sagt: Vi ønsker å framstå som en familieklubb, og jeg tror vi i det store og hele, i denne og tidligere sesonger, har vist hvordan Oilers normalt sett opptrer, sier Higson.

– Ikke den store stygge ulven

Oilerstrener Petter Thoresen holder samtidig fast på at Nagel ikke gjorde noe forferdelig.

Petter Thoresen

Petter Thoresen, trener i Stavanger Oilers.

Foto: Anders Fehn / NRK

– Situasjonen er ikke sånn som alle andre skriker om, at det bare er Nagel som er den store stygge ulven. Han får inn det siste slaget, men det er ikke han som begynner å slå, påpeker Oilerstreneren.

Thoresen hevder Nagel prøvde å redde en lagkamerat i gårsdagens skjebnesvangre kamp.

– Nagel er en god lagkamerat

– Det er to Vålerengaspillere som hopper oppå Nick Schaus, og så dytter Nagel dem bort, som den gode lagkameraten han er. Deretter er det de to som begynner å slå på ham.

– Til syvende og sist er det Nagel som tar Gunnarson med et par slag som treffer, det skal han få straff for, men dette er ting som skjer i kampens hete. Nagel føler seg trua av to spillere, det må komiteen få med seg, sier Thoresen.

Nagel selv er innstilt på å ta konsekvensene av sine handlinger:

– Jeg får bare ta den karantenen som kommer, det er ikke noe jeg får gjort noe med nå, sier han.

Flere nyheter fra Rogaland