NRK Meny
Normal

Viking: – Han var ikke overstadig berusa

Viking kommer ikke til å straffe spilleren som skal ha blitt lagt i bakken av vektere og påsatt håndjern av politiet. – Vi legger det bak oss, sier direktør Arne Larsen Økland.

Arne Larsen Økland

Viking-direktør Arne Larsen Økland kaller det «en litt kjedelig episode» at en Viking-spiller blei påsatt håndjern på byen etter VM-finalen natt til mandag. Det blei ingen politisak, presiserer direktøren.

Foto: Håvard Tanche-Larsen Knutsen / NRK

– Spillerne og trenerne har diskutert saken, og legger den bak seg, sier Viking-direktør Arne Larsen Økland til NRK.

Det var Dagbladet som først omtalte saken. Tirsdag kveld publiserte avisa et bilde som ifølge Dagbladet viser en Viking-spiller i samtale med politiet. På bildet har personen på seg håndjern, og like før skal han ha blitt lagt i bakken av vektere.

Ifølge avisa skjedde episoden utenfor utestedet Backstage i Stavanger rundt klokka 01.40 natt til mandag. Flere Viking-spillere hadde vært på byen for å se VM-finalen mellom Argentina og Tyskland.

– Har ikke brutt noen regler i Viking

En annen Viking-spiller, også han anonym, har overfor samme avis hevda at enkelte Viking-ansikter «har blitt sett ute på byen oftere enn nødvendig» den siste tida.

Onsdag blei helgas hendelse diskutert på et spillermøte i klubben. Larsen Økland er på ferie, og var ikke til stede på møtet, men er orientert om hva som blei sagt. Han bekrefter langt på vei Dagbladets versjon av det som skjedde natt til mandag, men vil ikke gå i detalj om hva som blei sagt på møtet.

Direktøren presiserer at spilleren ikke har brutt noen regler.

– Dette får ingen konsekvenser. Det var en litt kjedelig episode, men han har ikke begått lovbrudd. Det er heller ingen politisak, og han har ikke brutt noen regler i Viking, sier han.

– Var ikke overstadig berusa

Larsen Økland har fått hendelsen forklart, og kaller det hele «ikke veldig dramatisk».

– Politiet kom til stedet, og etter at de hadde fått forklaring fra spilleren, fikk han gå. Det blei ingen politisak, og spilleren var ikke overstadig berusa, presiserer Viking-direktøren.

Søndag tar Viking imot Lillestrøm i Stavanger. Larsen Økland sier hendelsen natt til mandag dermed skjedde nesten ei uke før neste kamp.

Ønsker ikke ha byen-regler for spillerne

Direktøren opplyser at klubben ikke ønsker å ha detaljerte regler for når spillere kan gå på byen, eller hvordan de skal oppføre seg der.

– Nei, vi er ikke der. Vi har en flott spillerstall, med spillere som jobber beinhardt og er bevisste på hva som skal til for å lykkes. Det gjelder både alkohol, søvn, kosthold og trening. I stedet for å lage regler, ønsker vi at spillerne sjøl skal ta ansvar. Sjøl etter en slik episode, ønsker vi ikke å forandre på det, sier han.