– Forkastelig og historieløst!

Neste år ville Strømvik Bad feiret sitt 100-årsjubileum. I går satte brannvesenet fyr på badet. Bypatriot Erling Jensen fortviler over tapet.

I går brant brannvesenet ned Strømvik Bad
Foto: Erling Jensen

I går brant Strømvik bad ned til grunnen etter at brannvesenet fikk lov til å bruke det gamle huset som øvingsobjekt. I sommer bestemte Stavanger kommune at badehuset skulle rives, bygget var i så dårlig forfatning at det ikke lenger var forsvarlig å bruke det.

Bypatriot Erling Jensen fortviler over at kommunen lot brannvesenet brenne ned Strømvik bad.

Lokalhistoriker Erling Jensen

Foto: Privat /

Bypatriot og lokalhistoriker Erling Jensen ble sjokkert da han fikk høre om nedbrenningen i går. Han mener at byen lot en stor mulighet gå fra seg. – Se på Nordnes bad i Bergen, et nyrestaurert badeanlegg som ligger i gangavstand fra Bergen sentrum, tenk å kunne ha noe lignende i Stavanger, sier Jensen. Han forteller at Strømvik bad var et svært populært tilbud for beboerne i Stavanger fra åpningen i 1914 og frem til badet ble stengt i 1958. Etter at bassenget ble fylt igjen, og stupetårnet ble revet overtok bil- og motorsykkelmiljøet huset i vannkanten. I tillegg hadde kommunen en leillighet som var i bruk til ut på nittitallet. – Kommunen burde passet på huset og ikke latt det forfalle slik det gjorde de siste årene. Da hadde det kanskje vært mulig å redde anlegget, mener Erling Jensen.

Strømvik bad

Strømvik bad i lykkeligere dager.

Foto: Byarkivet i Stavanger

Første juni 1914 ble Strømvik bad i Stavanger høytidelig åpnet. Her ble det avholdt svømmestevner i et 25 meters basseng, og det sto også et ti meter høyt stupetårn ved badet. Badet stengte i 1958 da friluftsbadet i Godalen stod klart, og svømmebassengene på Gamlingen åpnet.

Strømvikbad er fullstendig nedbrent etter at brannvesenets øvelse.

Neste år ville Strømvik Bad feiret sitt 100-årsjubileum I går satte brannvesenet fyr på badet.

Foto: Morten Nesvik / NRK

I dag er det bare en rykende askehaug igjen av det 99 år gamle badet.

Les mer på lokalhistoriker Erling Jensens nettside om Strømvik bad.

Flere nyheter fra Rogaland