NRK Meny
Normal

– Jeg har alltid vært litt annerledes, og aldri drømt om å bli fotballspiller

Morten Eriksen er ikke noen fotballentusiast og hadde ikke sett for seg et liv i Eliteserien. I dag valgte han familien over fotballen.

Morten Eriksen

Morten Eriksen jublet over opprykk etter årets sesong i Førstedivisjon. Nå velger han bort fotballen for å få bedre tid til familie og lærerjobben.

Foto: NRK

Morten Eriksen

Morten Eriksen i aksjon mot Hønefoss.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

– Dette føles riktig nå. Jeg har vært med i klubben i fem år, har opplevd opp- og nedturer, og er veldig fornøyd med opplevelsene jeg har fått i klubben. Jeg har fått mange gode venner, og hatt en utrolig trener, men nå er eventyret over, sier Morten Eriksen.

I dag, mens Eriksen og resten av Sandnes Ulf var på treningsfeltet kom pressemeldingen om at Morten Eriksen legger opp som fotballspiller.

28-åringen som forrige sesong scoret 15 mål for de lyseblå og bidro sterkt til opprykket til eliteserien vil ikke spille fotball mer.

– Har aldri vært en fotballentusiast

Morten Eriksen, Sandnes Ulf og Edmir Asani, HamKam

Morten Eriksen, Sandnes Ulf og Edmir Asani, HamKam.

– Dette er en spesiell dag for klubben. Morten har betydd mye i oppturen vi har hatt. Vi har vært med på å miste viktige spillere før, og livet går videre, men det er likevel litt spesielt med Morten, sa daglig leder i Ulf, Tom Rune Espedal til NRK like etter.

I pressemeldingen skriver klubben at «Sandnes Ulf har prøvd å finne ordninger og løsninger for at han skulle kunne fortsette sin karriere, men dessverre uten å lykkes.»

Eriksen selv forklarer at det er motivasjonen som mangler, og at han ikke vil prioritere fotballen lengre.

– Jeg har alltid vært litt annerledes enn andre fotballspillere, og aldri hatt noen drøm om å bli fotballspiller. Det har liksom bare blitt sånn. jeg har aldri vært noen fotballentusiast, sier Eriksen.

– Nå kjenner jeg på at jeg ikke vil bruke så mye tid på fotballen som jeg har gjort dette siste året, og neste år hadde det blitt enda mer. Når jeg kjenner etter er det ikke det jeg har lyst til, legger han til.

Vil prioritere familien

Morten Eriksen forteller at det nå er familielivet og jobben som lærer på Sande skole i Sola kommune som skal prioriteres.

– Jeg skal ta en pause, og ikke tenke på fotball. Jeg har en jobb jeg trives veldig godt i og gleder meg stort til å bruke mye tid på familien min, sier Eriksen, som ble far for første gang for 13 måneder siden.

– Jeg ser frem til å kunne bestemme min egen hverdag, at familiens timeplan ikke må legges opp etter meg, sier han.

Takker klubben for støtten

Eriksen forteller at det er lenge siden han tok beslutningen, og at han har hatt en dialog med trener og lærerkollega Asle Andersen over lengre tid.

– Jeg bestemte meg for lenge siden, og har evaluert situasjonen over de to-tre siste sesongene. Jeg valgte å skrive ny kontrakt i fjor, selv om jeg tvilte veldig. Jeg tok den endelige avgjørelsen for omtrent en måned siden. Da visste jeg nesten sikkert at jeg måtte gi meg, sa han.

I pressemeldingen som kom fra Sandnes Ulf skriver klubben at de har full respekt for Eriksens valg, og at de takker ham for alt han har gitt til klubben.

– Jeg er takknemlig for støtten jeg har fått fra Asle Andersen og klubben. Det er nobelt gjort å ta beskjeden så godt. Jeg har nok spilt i Sandnes Ulf i en eller to sesonger lenger enn jeg har burde fordi jeg er så glad i klubben, sier Eriksen.

Sandnes Ulf - Bryne

Morten Eriksen i aksjon i lokaloppgjøret mot Bryne.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Gleder seg over opprykket

Han er likevel glad for å ha vært med på å kjempe seg opp til eliteserien med Sandnes Ulf.

– Nå er jeg glad for de opplevelsene jeg har fått. Jeg legger fotballskoene på hylla med god samvittighet, og tenker tilbake på det med glede, sier han.-

Nå håper han supporterne, og folk flest kan vise den samme forståelsen som klubbens ledelse og hans medspillere har gjort.

– Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle spille fotball på et så høyt nivå. Jeg forstår at andre synes dette er spesielt, men jeg håper folk kan forstå og respektere avgjørelsen min, sier Eriksen.

– Ikke lett å erstatte

Morten Eriksen har vært en nøkkelspiller i mange år og vil stå i Sandnes Ulf-historien som en av de mest meritterte spillerne gjennom tidene. Siden sin ankomst før 2007-sesongen har Eriksen notert seg for fantastiske 101 mål på 184 kamper.

– Det blir ikke lett å erstatte han. Han er en spiller alle vil ha, en rask målgarantist, sier daglig leder Tom Rune Espedal, som likevel er glad for at Eriksen ga beskjed tidlig, og i god tid før sesongstart.