NRK Meny
Normal

– Dette er ikke for barn

Også i Stavanger skal det nå klippes av fingre til ompamusikk. Skuespiller Christian Eriksen advarer mot sterke scener i suksessforestillingen Shockheaded Peter.

Her kan du se scenen hvor det ulydige «barnet» får sine fingre klippet av.

– Om det er egent for barn? Nei! Overhodet ikke! Så ikke ta med ungene! sier skuespiller Christian Eriksen.

Han spiller en av hovedrollene i musikalen Shockheaded Peter som nå settes opp på Rogaland Teater. Det er ukorrekt, umoralsk og morsomt. Her bli blant annet barn brutalt straffet hvis de sutter på fingrene. «En forestilling som snur opp ned på det meste av samtidens rosenrøde versjon av det å bli forelder», som det står i pressemeldingen.

– Dette er barneteater for voksne. Det er veldig upedagogisk, Margrethe Munthe på speed, sier Eriksen.

Fikk pris

«Barn» som får klippet av fingrene sine og andre makabre scener – akkompagniert av lystig ompamusikk – er ikke hverdagskost på teater. Men umoralen har vist seg å fenge voldsomt. På Det Norske Teatret i Oslo har forestillingen spilt for fulle hus siden premieren i 2013, og så fikk den Komiprisen i 2014.

Men det er ikke bare bare å ta over en kjempesuksess.

– Skummelt

– De har lekt fram en veldig gøyal forestilling som det er veldig gøy å få lov til å videreutvikle, hvis det går an å si det, sier Eriksen.

– Men det er også skummelt siden de gjorde det så bra i Oslo, sier han.

Shockheaded Peter bygger på en 170 år gammelt tysk bok, som var ment som et oppgjør mot snillisme i barneoppdragelsen. På slutten av 90-tallet tok den britiske duoen Julian Crouch og Phelim McDermott boken til scenen.