NRK Meny
Normal

– Det er ikke slik jeg står i mål

Sandnes Ulfs Bo Andersen fremholder at den stygge taklingen av Odds Shala den 16. mai var et uhell, og avventer avgjørelsen fra NFFs sanksjonsutvalg.

Bo Andersen og Herolind Shala

Sandnes-keeper Bo Andersen og Herolind Shala på bakken etter et sammenstøt under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Sandnes Ulf på Skagerak Arena i Skien onsdag kveld. Dommer: Espen Berntsen. Kampen endte 2-2.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Den 16. mai besøkte Sandnes Ulf Odd i Skien. Kampen endte 2-2, og det var en situasjon like før slutt som fikk hele oppmerksomheten etter endt kamp.

Fotballdommer Espen Berntsen

Fotballdommer Espen Berntsen angret på at han ikke ga rødt kort til Bo Andersen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

På overtid var Sandnes-keeper Bo Andersen farlig ute med strakt bein og traff Odds Herolind Shala. Begge ble liggende, og mange ventet på at dommeren skulle blåse straffe, noe han ikke gjorde.

– Det var stygt og rødt kort

Etter kampen innrømmet dommer Espen Berntsen feilen.

– Odd skulle hatt straffespark, og Sandnes Ulfs keeper Bo Andersen skulle hatt rødt kort, sa dommer Espen Berntsen til NRK etter kampslutt, da han hadde sett situasjonen på video.

– Jeg var dekket av en Odd-spiller og så ikke at Ulf-keeperen gikk opp i ansiktshøyde med knottene mot Odd-spiller Herolind Shala. Det var stygt, og det var rødt kort, la han til.

– Det var et uhell

Keeperkamp

Bo Andersen, keeper på Sandnes Ulf havnet i fokus i onsdagens kamp mot Odd.

Foto: Daniel Bjur / NRK

Andersen selv sier det hele var et uhell.

– Det var ikke hensikten i det hele tatt å ha foten i den høyden, og treffe han slik jeg gjorde. Det var et uhell. Det er ikke slik jeg står i mål, sier Andersen.

Odd-trener Dag Eilev Fagermo stilte like etter kampen spørsmål ved Sandneskeeperens intensjoner og gikk langt i å hevde at handlingen var bevisst. Det tar Bo Andersen avstand fra.

– Jeg hadde ingen intensjon om å skade noen, har aldri hatt det, og kommer aldri til å ha det. Det får han stå for selv, sier han.

– Tar NFFs avgjørelse til etterretning

Asle Andersen, Sandnes Ulf

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen kommer ikke til å straffe Bo Andersen for onsdagens situasjon.

Foto: Sandnes Ulf

Sandnes Ulf-trener Asle Andersen så episoden fra sidelinjen på onsdag. Han skulle gjerne vært foruten episoden, men klubben vil ikke straffe keeperen internt.

– Vi skulle selvfølgelig vært foruten episoden, men kommer ikke til å gi han noe straff for det som skjedde, sier han.

Sanksjonsutvalget i NFF kan likevel sette Andersen ut av spill. Asle Andersen har ingenting imot at NFF ser på situasjonen og håper de legger saken bak seg etter det.

– Det synes jeg selvfølgelig de skal gjøre, og jeg tar til etterretning hvilken konklusjon de kommer til, sier han.

Fotballforbundet tar ikke noen avgjørelse i saken før etter helgen, og dermed blir Andersen uansett å finne mellom stengene i helgens kamp mot Molde.