Supporterne ropte på straffe i Skien

Odd Grenland ga fra seg poengene i en jevn kamp mot nyopprykkede Sandnes Ulf. I sluttminuttene kom bortelagets keeper og dommeren i fokus.

Odd - Sandnes Ulf

Amper stemning mellom lagene under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Sandnes Ulfl på Skagerak Arena i Skien onsdag kveld. Kampen endte 2-2.

Sandnes Ulf spiller sin første 16. mai kamp i eliteserien. Odd er nok skuffet etter å ha ledet 2–0 i første omgang. Sandnes var gode og kjempet seg inn i kampen igjen og skapte mange sjanser. Spørsmålet er om Odd skulle hatt straffe på overtid.

Sandnes-keeper Andersen var farlig ute med strakt bein og traff Shala. Begge ble liggende, og mange ventet på at dommeren skulle blåse straffe, noe han ikke gjorde. Etter kampen innrømmet dommer Epsen Berntsen feilen.

– Odd skulle hatt straffespark, og Sandnes Ulfs keeper Bo Andersen skulle hatt rødt kort, sa dommer Espen Berntsen ydmykt og ærlig etter kampslutt. Da hadde han sett situasjonen på video.

– Jeg var dekket av en Odd-spiller og så ikke at Ulf-keeperen gikk opp i ansiktshøyde med knottene mot Odd-spiller Herolind Shala. Det var stygt, og det var rødt kort, sa han.

Hjemmemål etter to minutter

1-0: De tilreisende gaukene fikk en svært ugjestmild velkomst på Skagerak Arena. Etter bare to minutter chipper Torgeir Børven ballen over Bo Andersen i Sandnes Ulf-målet. Børven får ballen på 30 meter og lurer Sandnes forsvaret med en finte og løper rundt Avni Pepa. Han kommer alene med keeper og chipper ballen over.

Hjemmelaget holder tak i kampen, men etter 23 minutter får de lyseblå en kanonsjanse. Torsteinsson ble spilt fri ute på kanten, og la deretter inn til Høiland som headet hardt på mål fra 15 meter. Keeper Hanssen reddet, men ga en farlig retur.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Odd Grenland og Sandnes Ulf

Morten Fevang scorer på straffe for Odd under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Sandnes Ulf på Skagerak Arena i Skien onsdag kveld.

2-0: Etter 35 minutter feller Frejd Güven i Sandnes Ulfs 16-meter, og hjemmelaget får straffe. Den setter Odd-kaptein Morten Fevang kontant i mål. Ballen sendes til siden, og Bo Andersson går motsatt vei.

Sandnes Ulf utligner

2-1: Fem minutter etter, i det 41. minutt utlikner Kamal Saaliti for Sandnes Ulf. Han får ballen noe heldig etter at Hagen får ballen i bakhodet. Saaliti får ballen alene på om lag 10 meter og setter den sikkert i mål.

Like før pause avverger Bo Andersen at Odd øker ledelsen med en nydelig redning. I første omgang var Sandnes det mestskapende laget. Odd skapte lite, men tok det igjen på effektiviteten.

2-2: I velkjent stil er det på straffespark at Sandnes Ulf utligner i Skien. Forrige sesongs ubestridte straffescorere, kaptein Aksel Berget Skjølsvik setter den sikkert nede i hjørnet. Keeper går feil vei. Scoringen er ved 55 spilte minutter.

Store sjanser for begge lag

Begge lag kommer til store sjanser. Thorsteinsson er nær for gjestene etter 67 minutter, og Johnsen setter ballen like utenfor etter 74 minutter.

Etter 77 minutter mente Odd og tilhørende supportere at Bo Andersens felling av Adem Güven skal være straffe. Dommeren velger derimot å gi Güven gult kort for filming.

Et minutt før full tid makter ikke Güven å avgjøre for Odd. Johnsen stusser til Güven som kommer løpende bak og får ballen alene med keeper. Güven skyter raskt fordi han blir presset, og skuddet går flere meter til side for mål.

Bo Andersen pipes av banen etter to kontroversielle situasjonen. Hjemmepublikummet føler de har blitt snytt for straffe.