Hopp til innhold

– Birkedal mistenkt for 13 overgrep

Den overgrepssiktede tidligere Frp-politikeren Trond Birkedal er også mistenkt for produksjon av overgrepsbilder mot barn, ifølge Stavanger Aftenblad.

Trond Birkedal

Frps Trond Birkedal benekter det han er anmeldt for.

Foto: FrP

Det er fem bestemmelser i straffeloven Birkedal nå skal være mistenkt for. Alle omhandler seksualforbrytelser, skriver aftenbladet.no.

Politiets etterforskning skal nå være avsluttet, med mindre påtaleansvarlig jurist ønsker ytterligere undersøkelser.

Etter det avisa erfarer, er Birkedal mistenkt for overgrep mot 13 eller 14 unge menn eller gutter.

Han skal også være mistenkt for produksjon av overgrepsbilder av barn. Han har angivelig utgitt seg for å være ung jente på nettet, sendt seksualiserte bilder av «seg selv» og bedt om å få tilsvarende tilsendt fra unge gutter.

Les: Kan ha lokket FpU-medlemmer fra hele landet
Les: – Han må ha en diagnose

Siktelsen ikke utvidet

Til tross for mistankene, er siktelsen mot ekspolitikeren foreløpig ikke blitt utvidet.

Det alvorligste punktet i siktelsen dreier seg om seksuell omgang med en gutt på 15 år på et hotell i Oslo juli 2008. Strafferammen for dette er inntil seks års fengsel.

Arvid Sjødin

- Jeg har ikke sagt noe om bot nå. Det sa jeg helt i starten av saken, sier advokat Arvid Sjødin til aftenbladet.no.

Foto: Zbigniew Czaplicki / NRK

Tidligere denne uken skrev Rogalands Avis at Birkedal skal ha godtatt tilbud om tilståelsesdom, men han nekter for seksuell omgang med barn under 16 år.

Birkedal skal i tidligere politiavhør ha innrømmet å ha filmet unge menn i dusjen.

– Birkedal har listet opp de forholdene han selv mener er straffbare for politiet, og har sagt at han er villig til å ta en tilståelsesdom for disse forholdene, sa forsvareren til Birkedal, Arvid Sjødin til NRK.no i forbindelse med artikkelen i Rogalands Avis.

Ifølge Sjødin vil Birkedal få strafferabatt fordi han har innrømmet deler av det han er siktet for enten det blir en tilståelsesdom eller ikke.

Les: – Politiet vurderer å utvide Birkedal-siktelsen

- Dersom det blir tatt ut tiltale or seksuell omgang med barn under 16 år, blir det selvsagt ikke en tilståelsesdom, sier Sjødin til aftenbladet.no.