Hopp til innhold

500 mister jobben i Aibel

På et allmøte i ettermiddag ble de ansatte ved Aibel orientert om at ytterligere 500 stillinger blir kuttet. Nærmere halvparten av disse blir kuttet i Sandnes, og 150 blir kuttet i Haugesund.

Aibel Forus

Rundt 235 stillinger blir kuttet i Aibel Stavanger. Det er til sammen 500 stillinger som skal kuttes i bedriften.

Foto: Andreas Molland / NRK

– Det er alvorlig at vi må kutte så mange stillinger, og det var en tung og seriøs stemning blant de ansatte da beskjeden kom i dag, sier kommunikasjonsdirektør Bjørg Sandal til NRK Rogaland.

Bjørg Sandal

Bjørg Sandal forteller at det var en tung stemning blant de ansatte da beskjeden kom i dag.

Foto: Anne-Mari Flatset / NRK

Selskapet må kutte 500 stillinger, og rundt 235 av disse skal kuttes i Sandnes. Det var Stavanger Aftenblad som omtalte saken først.

Rundt 385 stillinger kuttes i Rogaland

– Det er forskjellige stillinger som kommer til å kuttes, men hovedsakelig det som er selskapets kjernekompetanse, altså ingeniører, sier Sandal.

Også kontorene i Haugesund, Bergen, Kristiansund, Stjørdal og Harstad blir rammet av den nye nedbemanningen, skriver Aftenbladet.

Hos Aibel i Haugesund må rundt 150 personer gå, sier konserntillitsvalgt Momir Repaja til Haugesunds Avis. I Kristiansund har de gått fra å være 220 ansatte til 55, nå mister ytterligere ti personer jobben sin ved deres avdeling.

– Vi har heller ikke noen frivillige ordninger, slik som andre selskaper har, sier hun til NRK Rogaland.

Starter allerede i april

Hun forteller at de første drøftingsmøtene kommer i gang allerede i løpet av denne måneden.

– De som får en oppsigelse har som regel en oppsigelsestid på tre måneder, forteller hun.

Aibel har tidligere kuttet drøyt 700 stillinger de siste snaue to årene. I januar ble det kuttet ytterligere 100 stillinger, og med kuttene som kommer nå har Aibel til sammen kuttet 600 stillinger bare i 2016. Sandal forteller at det ikke er noen nye grunner til at disse stillingene må kuttes.

– Det er fordi vi har for mange ansatte i forhold til det arbeidsvolumet som bedriften har, derfor må vi kutte flere stillinger, sier hun.