-Uprofesjonelt og uforskammet

Mary Miller raser etter Stavanger 2008-ledelsen ikke ble invitert til presentasjonen av filmen om kulturhovedstadsåret.

Mary Miller

Mary Miller raser etter Stavanger 2008-ledelsen ikke ble invitert til presentasjonen av filmen om kulturhovedstadsåret.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Mary Miller, som var direktør for Stavanger 2008, reagerer kraftig på at hun ikke fikk se Hans Erik Voktors film om kulturhovudstaden før den ble vist.

Hun blei heller ikke invitert til premieren og debatten etterpå.

–Det er både uprofesjonelt og dårleg folkeskikk å ikke invitere oppdragsgiveren som faktisk har betalt filmen, sier Miller.

–Betalte store summer

Mary Miller fortller at hun tilfeldigvis fikk høre snakk om filmen da hun var innom Stavanger kommune sine kontorer.

–Jeg synes det er utrolig merkelig fordi Stavanger 2008 bestilte denne filmen og betalte store summer for at den skulle bli produsert. Da er det underlig at vi ikke får muligheten verken til å delta i visningen av flmen eller får anledning til å se den på forhånd, sier Miller.

- Tomme slagord og ufarlig kunst

Miller presiserer at hun ikke sier dette fordi Stavanger 2008 på noen måte ønsket å drive forhåndssensur.

–Vil korrigere unøyaktigheter

Stavanger 2008-direktøren sier at hun har fått en rekke henvendelser i etterkant både om selve filmen og debatten i etterkant av visningen. Hun har imidlerid ikke selv sett filmen ennå.

–Jeg har selvsagt planer om å se filmen. Jeg kunne tenke meg å skrive ned noen av mine reaksjoner på filmen, spesielt med tabnke på å kunne korrigere eventuelle unøyaktigheter i den, sier Miller.

–Kunne vært bra om hun var der

Kapittel-sjef Eirik Bø, som sto bak arrangementet på kulturhuset, sier debatten skulle handle om framtida, og at han derfor ikke inviterte lederen for en organisasjon som nå er nedlagt.

–Det vi gjorde var å invitere til en debatt som kunne være viktig for kulturliv og næringsliv nå og i tiden som kommer. Derfor inviterte vi de kulturinstitiusjonene og politiske institusjonene som faktisk er i gjenge og lever nå, sier Bø.

–Filmen handler om kulturhovedstaden Styavanger og tar et oppgjør med hvordan dette ble gjennomført. Hadde det ikke da vært naturlig at den som er kunstnerisk ansvarlig for innholdet gså ble invitert, også til å delta i debatten om hva Stavanger 2008 faktisk ble?

–Jo, det kan du si, sier Eirik Bø.

–Jeg tror at det kunne vært bra at hun hadde vært der, sier filmskaperen Hans Erik Voktor.