Hopp til innhold

-Fisker ulovlig uten å vite det

Politiet gjør storfangst av ulovlige fiskeredskaper etter nye regler om krabbeteiner.

Video HUMMERFISKE

De siste dagene har politibåten som er stasjonert i Rogaland på et par korte turer beslaglagt sytten ulovlige hummerteiner.

Foto: Nyhetsspiller

Det fiskes ulovlig etter hummer langs kysten i stor stil. De siste dagene har politibåten som er stasjonert i Rogaland på et par korte turer beslaglagt sytten ulovlige hummerteiner.

– Det skjer samtidig som hummerbestanden langs norskekysten er på eit historisk lågt nivå, seier politibetjent Kjetil Sandvik.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video HUMMERFISKE

Hummeren skal ha fluktmuligheter

Politidistrikene fra Østfold til Rogaland gjennomfører nå i sommer aksjon Hummer.

Målet med aksjonen er å hindre ulovlig fiske av hummer ved å påse at regelverket for teinene følges.

Regelverket er nytt av året og tilsier at teinene skal ha åpninger på minst åtti millimeter i begge ender for å gi hummeren fluktmuligheter. Dessuten skal alt fiskeutsyr være tydelig merket med navn.

Avslører ulovlig hummerfiske

Mye ulovlig fiske langs kysten

Politiet tror ikke at folk kjenner til de nye reglene for teiner og at det er dette som er grunnen til at så mange fortsetter å legge ut ulovlige teiner.

–Folk tror at teinene deres er lovlige fordi de fisker primært etter krabbe, sier Sandvik.

Rogalendingene er verst

Rogalendingene er pekt ut som verstinger når det gjelder ulovlige fiskeredskaper langs vestlandskysten. Bare i løpet av to korte turer denne uken beslagla politibåten sytten ulovlige redskaper.

Tjuvfiskere gjorde det lett for politiet

–På en strekning på femti meter har vi funnet fire teiner og alle er ulovlige. De er kanskje satt for å fiske krabbe, men de vil også kunne fiske hummer, sier Sandvik.

Flere nyheter fra Rogaland