Hopp til innhold

- Politiet kan kjøre deg hjem!

Taxisjåfører i Stavanger raser mot politiet og truer med å parkere drosjene under julebordrushet på lørdag.

Uteliv

Taxisjåfører i Stavanger truer med å parkere bilene natt til søndag. Aksjonen er en protest mot politiets advarsler til kvinner mot å kjøre taxi aleine. (Illustrasjonsbilde)

Foto: NRK

Taxisjåfører i Stavanger truer med å parkere bilene natt til søndag. Aksjonen er en protest mot politiets advarsler til kvinner mot å kjøre taxi aleine.

Bakgrunnen for politiets advarsler er at fem drosjesjåfører i Stavanger den siste tiden er anmeldt for voldtekt eller voldtektsforsøk mot kvinnelige passasjerer.

- Vi reagerer sterkt på det politiadvokaten har sagt. Han henger ut alle, også oss som ikke har gjort noe galt, sier taxieier Habib Rahmouni til NRK.

LES: Advarer på ny mot taxiturer

Rahmouni har selv tre drosjer i trafikk i Stavanger sentrum. Han regner med at det blir full oppslutning om aksjonen natt til søndag.

LES: Sjåførene skal ikke på etikk-kurs

–Parkerer i julebordrushet

–Vi kommer til å parkere bilene når rushet starter natt til søndag. Bilene blir stående i en times tid og jeg regner med full oppslutning om aksjonen, sier Rahmouni.

Han forteller at de aksjonerende drosjesjåførene blant annet vil utstyre seg med plakater som forteller at "Politiet kan kjøre deg hjem!".

I Stavanger sentrum er det rundt 320 drosjer i aktivitet lørdagsnatten og ifølge taxieieren vil de aller fleste av disse delta i aksjonen som er ment å omfatte alle taxisentralene.

LES: Strammer inn reglene

LES: - Ingen unnskyldning for voldtekt

–Overrasket dersom aksjonen får stor oppslutning

Ledelsen i Stavanger Taxi er usikre på hvor stor oppslutning den varslede aksjonen blant sjåførene vil få.

- Vi har hørt om planene, men jeg vil bli overrasket dersom aksjonen får stor oppslutning.
Det sier Arild Birkedal som er daglig leder i Stavanger Taxi til NRK.

Birkedal sier at han forstår at sjåførene reagerer på politiets utspill, men at han ikke mener at den varslede aaksjonen er noe godt virkemiddel for å løse problemene i næringen.