Hopp til innhold

Strammer inn reglene

Drosjenæringen på Nord-Jæren er kalla inn til krisemøte i dag etter flere voldtekter og voldtektsforsøk av taxisjåfører.

Stavanger Taxi sitt hovedkontor i Hillevåg i Stavanger
Foto: Ingvald Nordmark

Samferdselssjef Gunnar Eiterjord i Rogaland fylkeskommune vil komme med et klart budskap om strengere regler når drosjenæringen på Nord-Jæren møter til krisemøte i dag, tirsdag.

Flere kvinner har den siste tiden anmeldt drosjesjåfører for voldtektsforsøk i Stavanger sentrum , og kvinnene har fortalt dette dreier seg om sjåfører av utenlandsk opprinnelse.

Politiet har også gått ut og advart unge kvinner mot å ta taxi alene om natten.

Flere taxisjåfører er det siste året siktet for voldtekt eller voldtektsforsøk.

Vil ikke nøle

- Hvis vi får dokumentasjon på at sjåfører, enten det er løyvehaver selv, eller en som kjører for en løyvehaver, har oppført seg på en måte som er uakseptabel, så vil ikke vi nøle med å inndra løyvene, sier samferdselssjef Gunnar Eiterjord til NRK.

Drosjesjåfør Petter Pettersen opplever nå at mange passasjerer er redde og vil ikke kjøre med utenlandske sjåfører.

- Alle må ta et tak, og høyne moralen, sier Pettersen.

Ryddejobb

Rogaland fylkeskommune som har ansvaret for å tildele drosjeløyver mener ryddejobben allerede er kommet i gang. Det siste året er mellom 30 til 40 løyver inndratt fra etnisk norske sjåfører.

Dette er saker som ikke handler om voldtekter, men samferdselssjefen mener dette viser at det er nødvendig med strengere kontroller overfor hele næringen.

- Vi kan ikke ha det slik at noen er redd for å ta drosje, selv om det dreier seg om noen få tilfeller med alvorlige hendelser. Her må vi gå sammen med bransjen og få ryddet opp. Vi må få luket ut de som har oppført seg slik vi har sett den siste tiden, og som har ført til de tragiske voldtekstepisodene, sier Eiterjord.

Flere nyheter fra Rogaland