- Fristende å spille VM i Stavanger

Bjørn Maaseide vet ikke om han kommer til å være utøver når VM i sandvolleyball kommer til Stavanger i 2009.

Bjørn Maaseide
Foto: FIVB

Fredag kom avgjørelsen Maaseide, World Event og Stavanger kommune har ventet på. Stavanger blir arrangør av VM i sandvolleyball i 2009.

- Jeg er utrolig lettet og glad akkurat nå, sier Bjørn Maaseide på telefon fra Rio de Janeiro.

Maaseide har drevet aktiv lobbyinnsats for å få VM til Stavanger. Ordfører Leif Johan Sevland mener det er takket være Maaseide at Stavanger ble tildelt VM. Selv er Maaseide mer beskjeden.

Det er utrolig mange som har bidratt, og alle har vært positive. Det var en veldig bra søknad som vi sendte til det Internasjonale volleyballforbundet.

Beste VM noensinne

Men presidenten i det internasjonale volleyballforbundet har store forventninger til Stavanger. Ruben Acosta er sikker på at Stavanger vil arrangere det beste VM noensinne. Maaseide lar seg ikke avskrekke av forventingene.

- Vi har bevist at kan arrangere gode turneringer. Vi har arrangert veldig mange bra turneringer i Stavanger og Kristiansand, sier Maaseide.

- Hva betyr dette for Stavanger?

- Jeg tror dette vil etablere Stavanger en gang for alle som en nordisk sandvolleyballmetropol.  

- Hva med deg selv, kommer du til å delta i VM på hjemmebane?

- Jeg kan garantere at det blir et kjempebra VM i Stavanger i 2009, men jeg kan ikke garantere at jeg er på deltakerlisten. Det er litt for langt frem og jeg er blitt en voksen mann etterhvert. Jeg må ta en ting ad gangen. Men hvis jeg er frisk og rask hadde ikke noe vært kjekkere enn å spille VM på hjemmebane, sier en nøktern Maaseide.

Bjørn Maaseide i aksjon i Paris.
Foto: FIVB

Sandvolley-VM til Stavanger

Flere nyheter fra Rogaland

Alle beboere er uskadde.

Brann i tre rekkehus i Haugesund

Alle beboere er uskadde.