Datoen_Jens Stoltenberg

Sterke historier på NRK

Historier som gjør noe med deg. Se hvilke sterke historier vi serverer i høst.

Slik blir NRK-høsten:

En dato, tre livsløp

Datoen, klipp, høstlansering 2015

Tre mennesker blir født på samme dag, samme år, i Norge. Tre liv som tar helt ulike retninger. En av dem blir en profilert person, også kjent utenfor landets grenser.

Hva er det som former et liv og betyr noe for hvem vi er?

Hva tenkte Jens Stoltenberg da han fikk melding om tragedien på Utøya? Og hva var det som fikk Bård Tufte Johansen til å kle seg i kyllingdrakt og tulle bak ryggen under TV2s direktesending da Jagland ble innlagt på sykehus i 2002?

Tåre: væske som utskilles fra en øyekjertel.

ordnett.no

Jeg tenkte "nå går jeg på TV2 og tuller med det. Men satiren ble litt vag... Da jeg kom hjem , så jeg at jeg stod på toppen av tekst-tv. Og det skal jeg si deg, at å stå på toppen av tekst-tv, det var ikke bra. Så akkurat den kvelden bad jeg til Gud om at Jagland ikke måtte dø.

Bård Tufte Johansen etter kyllingstuntet

I Datoen får du høyst personlige portretter som samtidig introduserer epokene deres historier utspiller seg i, fra 1950-årene og frem til i dag.Premiere søndag 6. september.

Rørt. Skillelinje. Grafikk.

Fødsel «live»

Line Jansrud føder sin lille gutt.

Å være vitne til at en baby kommer til verden, er en unik opplevelse. Da Newton-Line gikk gravid i vår, tok hun like godt med seg en filmfotograf helt inn i fødestua.

6. september overtar Stian Sandø som programleder for Newton.

Rørt. Skillelinje. Grafikk.

Hvis du har et hjerte av stein, så...

7. episode av Tore på sporet, høsten 2015

...er Tore på sporet ingenting for deg.

Hun har tenkt på ham, lett etter ham og drømt om ham helt siden hun fikk vite at han fantes en gang på 60-tallet. Hun vet ikke hvordan han ser ut, men hun har hørt stemmen hans en gang på telefonen.

Fra Tore på sporet

I høst møter Brit fra Sandefjord sin halvbror for første gang, takket være Tore Strømøy. Brits historie er en av mange gripende fortellinger om lengsel, savn og gjenforening. Tore reiser blant annet til Nord Irland, Israel, Tyskland, Sverige, Bahamas, Colombia og Russland.

Rørt. Skillelinje. Grafikk.

Farvel, Downton Abbey

Downton Abbey sesong 5 DOWNTON ABBEY
Foto: ITV / ITV

I høst er det siste gang vi følger familien Crawley og tjenerstaben på Downton Abbey. Ingenting om handlingen i avskjedssesongen har så langt lekket ut av de britiske produsentene, det gjør forventingen desto større.

Vi lover en siste sesong full av det vanlige dramaet og de vanlige intrigene. Men denne gangen blir det ekstra spennende fordi vi får vite hvordan og hvor karakterene ender opp...

Gareth Naeme, Executive Producer
Rørt. Skillelinje. Grafikk.

Det er sånn livet er

Om å være bosettingsløs

Etter seks år venter Mohsen fremdeles på et fast sted å bo.

Foto: NRK

Mohsen (16) og hans iranske familie bor på Ål statlige mottak. De har fått oppholdstillatelse, men venter på å få flytte til den kommunen som skal ta i mot dem.

P3-dokumentaren gjengir virkeligheten uten rosa filter.

Når du vil bli rørt-pakken, høst 2015