høstlansering_natta norge 1

Ny forståelse på NRK

Bli overrasket! Her er høydepunktene fra NRK-høsten for deg som vil forstå litt mer.

Slik blir NRK-høsten:

I disse valgtider

Klipp høst 2015

Leo Ajkic sperrer åtte unge mennesker inne for å lære dem om demokrati. Isolert på et ukjent sted uten tilgang til naturlig lys, med matrasjoner, portforbud og uforutsigbare ordrer fra et usynlig regime.

I løpet av åtte dager får deltakerne virkelig kjenne på kroppen hvordan det er å bli fratatt goder og rettigheter som de ellers tar for gitt.

Å forstå:

1. skjønne, oppfatte

2. kunne sette seg inn i andres situasjon el. stilling.

Free Online Dictionary

Slik skal de leve i Diktaturet fra 24. august. Leo Ajkic leder dem gjennom prøvelsene.

Forstå. Skillelinje. Grafikk.

Hverdag og fest med Thomas Seltzer

Thomas Seltzer, Natta Norge, stand up til featuresak, høstlansering 2015

Seltzer tar steget opp fra kjelleren i Trygdekontoret og drar ut for å møte det "virkelige" Norge.

Natta, Norge er fortsatt i støpeskjeen, men programlederen forbereder både solskinns- og måneskinnshistorier fra det ganske land, ispedd noen doser absurditet, mørke og magi.

Forstå. Skillelinje. Grafikk.

Koffertliv

Kygo hjemme og på Roskilde

Bergenseren Kyrre Gørvell-Dahll har gjort internasjonal kometkarriere og skaper ville tilstander blant titusener av konsertgjengere. Bare timer før opptreden lever han et vanlig familieliv hjemme hos mor og far.

Vi møter ham i Nøkkelen til suksess hvor han er en av fire unge musikere og dansere som portretteres. Serien har premiere i slutten av september.

Forstå. Skillelinje. Grafikk.

Småbarnsfedre

Klipp høst 2015

Hva skal til for å bli verdens beste pappa?

Seks småbarnsfedre inviterer oss med inn i familien og viser oss store og små utfordringer i hverdagen. To eksperter gir fedrene gode råd om hvordan de best kan oppnå det de ønsker som pappa. Programleder er Lars Karelius Noer.

Forstå. Skillelinje. Grafikk.

En ateist blant troende

Klipp høst 2015

Hva skjer når en hardnakka, sta og frittalende ateist møter de troende? I På tro og Are er Are Sende Osen innom flere miljøer og religioner.

Are mener at dette livet er alt vi har, og at de religiøse «kaster» bort mulighetene sine ved å følge en masse regler i håp om å komme til paradis. Samtidig skjønner han at det er fristende å tro på et liv etter døden der alt er topp og at alle møtes igjen. Men det er ønsketenkning, ifølge Are.

Forstå. Skillelinje. Grafikk.

Mobilfotografer konkurrerer

Mobilfotografene

Det sies at det beste kameraet er det du har i hånden. For de fleste av oss er det mobilen. I høst skal seks ivrige mobilfotografer konkurrere mot hverandre. Underveis får de tips og råd av anerkjente yrkesfotografer. I det siste programmet av Mobilfotografene kåres en vinner som får en foto-reise og dessuten stille ut bildene sine på Rådhusplassen i Oslo. Programleder er Misgina Ghebremeskel.

Ny forståelse-pakke Høst 2015