NRK Meny
Normal

5 gode grunner til å skru på NRK i høst

Vil du ha deg en god latter, vil du forstå litt mer om deg selv og verden vi lever i, eller har du behov for å rense tårekanalene? Søker du mer spenning i hverdagen, eller vil du bare krype under pleddet og kose deg?

5 gode grunner, justert

Du ser dem på NRK i høst: F v Johan Golden, Live Nelvik, Leo Ajkic, Sofia Helin som Saga og Thomas Seltzer.

I høst er det ingen grunn til å forlate sofaen, NRK dekker alle dine følelsesmessige behov. Enten du vil skru på en radio- eller TV-kanal eller akkurat når det passer deg på nett og mobil.

1. Når du vil le

Samlepakke - høst 2015

Radioresepsjonens mange fans får en lysere hverdag igjen med Tore, Steinar, Bjarte og gjesteprogramleder Bjørn Eidsvåg.

Johan Golden blir en del av teamet i Nytt på nytt.

Johan Golden

Golden er klar!

Foto: NRK

- Jeg gleder meg som en unge. Skal prøve å ikke skuffe mutter’n, sier han.

Fra 28. august er han på plass sammen med Jon Almaas og Pernille Sørensen.

Galskapen i nabolaget Granli når nye høyder i Side om side når Jonas og Maria skal bli foreldre. Svangerskapet forløper ikke uten dramatikk og uforutsette problemer. Starter 29. august.

2. Når du vil forstå litt mer

Ny forståelse-pakke Høst 2015

Thomas Seltzer og teamet hans drar ut for å møte det "virkelige Norge" i Natta, Norge. Det blir både hverdag, fest, solskinnshistorier og måneskinnshistorier.

Diktaturet skal lære de unge hva det vil si å leve under et diktatur. Starter 24. august.

Reglene de åtte deltakerne skal følge er:

Alle skal respektere portforbudet.
Vårt arbeid er vårt liv, vi bidrar hver dag.
Vi vokter over hverandre. Alle som ser og hører noe, forteller om det.

Leo Ajkic i Diktaturet

Leo er programleder for Diktaturet.

Foto: Kim Erlandsen/NRK

- Gjennom opplevelsene til deltakerne og kunnskapene seerne får om ulike diktaturer i verden håper jeg de unge gjør samfunnet bedre ved å bruke stemmeretten sin før det er for sent, sier Leo Ajkic.

  • Vil du ha mer påfyll? Se her

3. Når du vil bli rørt

Når du vil bli rørt-pakken, høst 2015

Jens Stoltenberg, Wenche Myhre og Bård Tufte Johansen er tre av til sammen trettiseks kjente og ukjente nordmenn som åpner døren inn til livet sitt i Datoen. I hvert program møter vi tre personer som er født samme dag, samme år, i Norge. Livene deres har tatt helt forskjellig retning. Premiere 6. september.

Newtons Line Jansrud deler den kanskje mest private hendelsen i livet sitt når hun lar et kamerateam følge fødselen fra begynnelse til slutt. Se fødselen 30. august.

Line Jansrud

Line fikk sin lille gutt i vår.

Foto: NRK

- Den eneste gangen kameraet ble et irritasjonsmoment var mot slutten av fødselen, når den stakkars fotografen prøvde å få i seg en neve nøtter, sier Line.

I oktober får vi nye fortellinger i Tore på sporet der hele verden er arena. "Leo" Olsen er opprinnelig er fra Colombia. Han kom som treåring til Harstad sammen med broren. Nå, 30 år etter, ønsker de å møte og takke sin biologiske mor for at de fikk et nytt liv i Norge.

4. Når du vil kjenne pulsen stige selv om du sitter stille

Spenningspakke - høst 2015

I september starter sesong 3 av Broen, mørkere enn noen gang og med nye, spennende personer på rollelista.

BROEN III/BRON III

Sagas liv er vanskelig både på jobb og privat.

Foto: Carolina Romare Photography

- Jeg tenker som henne og er som henne. Disiplin og konsentrasjon er nøkkelord når jeg går til innspilling, sier Sofia Helin som spiller Saga.

Politimannen Tom Noack (Thomas Levin) i den danske serien Norskov får teften av en grov narkoforbrytelse der barndomsvenner og familien hans er involvert. Spenningsdramaet starter i midten av september.

Uhyggen sprer seg i den lille franske fjellandsbyen når nye døde våkner opp i Gjengangerne.

5. Når du vil kose deg

Høstlanseringspakke God steming

Når går man fra å være ung og lovende til å bli en patetisk drømmer? I den nye dramaserien Unge lovende møter vi Elise, Nenne og Alex. På terskelen til voksenlivet står de overfor viktige valg. Serien starter i oktober.

Gullrekka på fredag blir rustet opp med et nytt underholdningsprogram for hele familien. I konkurransen Norges smarteste har Nadia Hasnaoui fått med seg Norges yngste professor i matematikk, Jan Martin Nordbotten. 25 kloke hoder får oppgaver som tester alt fra deres logiske evner til deres sosiale intelligens. Premiere 28. august.

Nadia Hasnaoui

Nadia blir en del av 'gullrekka'.

Foto: Julia Naglestad

- Fredagskos er å samle gjengen til et godt måltid , og gjerne se et program på TV som engasjerer hele familien. Gleder meg til at alle skal teste seg selv mot noen av landets smarteste i programmet Norges smarteste! Spørsmålet er jo hvem som er smartest i min familie, er det hun på 15 eller han på 20, 22 eller 57?, sier Nadia Hasnaoui.