NRK Meny
Normal

Vektere skal gjøre Oslo-parkene tryggere

Sikkerhetsbransjen vil bidra med 16 vektere denne helgen. De skal patruljere i parker og utsatte områder for å hindre overfallsvoldtekter.

Under broa

Fra før patruljerer kommunalt innleide vektere områder langs Akerselva, Grünerløkka og Grønland. Denne og neste helg får de hjelp fra 16 vektere fra ulike selskap som hovedsaklig skal patruljere i utsatte parker i Oslo.

Foto: Kjersti Kanestrøm Lie / NRK

– Vi mener alle får bidra med det de kan best for å få slutt på dette problemet, sier fagsjef i NHO Service, Runar Karlsen.

I tilegg til at flere polititjenestemenn skal patruljere gatene i hovedstaden denne helgen, har også sikkerhetsbransjen bidrat med ekstra mannskap.

16 vektere fra ulike selskap skal følge med på hva som skjer i flere av de utsatte områdene i parker rundt om i byen.

Skal virke forebyggende

Sikkerhetsbransjen håper at de kan gjøre hovedstaden tryggere for kvinner denne helgen.

– Dette har blitt en forferdelig situasjon. Vi håper at vi kan forebygge voldtekter ved å være tilstede i byen, sier Karlsen.

Vekterselskapene har fått tildelt områder de skal patruljere, og samarbeider tett med politiet.

– Blir det nødvendig å gripe inn, blir politiet varslet, sier han.

Et samfunnsproblem

Karlsen i NHO Service mener overfallsvoldtektene som har spredt frykt i Oslo denne høsten er et samfunnsproblem, som det ikke bare er opp til politiet eller kommunen å rydde opp i.

Han sier at vekterne vil bli fulgt opp av støtteapparat selskapene de jobber for, og at de vil ha god kontakt med politiet når de er ute natt til lørdag og søndag.

Foreløpig vil selskapene bidra med vektere denne helgen og neste.