NRK Meny
Normal

Varetektsfengsles for overfallsvoldtekt

Den 30 år gamle mannen som er siktet for overfallsvoldtekt på Grønland i slutten av september, ble fredag varetektsfengslet i fire uker.

Grov overfallsvoldtekt på Grønland 23. september

OSLO: I en felles bakgård på Grønland ble en kvinne i 50-årene utsatt for en grov overfallsvoldtekt natt til tirsdag 23. september.

Foto: POLITIET

Det var tirsdag 30. september at politiet i Oslo pågrep en indisk statsborger for en voldtekt begått i en bakgård på Grønland en uke tidligere. Fredag ble 30-åringen varetektsfengslet i fire uker.

– Jeg kan bekrefte at den siktede nå er varetektsfengslet, og at etterforskningen av saken nå fortsetter, sier politiadvokat Anne Cathrine Christiansen.

To av de første ukene er 30-åringen varetektsfengslet med brev- og besøksforbud.

Natt til tirsdag 23. september ble en kvinne i 50-årene voldtatt og ranet i en felles bakgård for Grønland 12 og Breigata 3, 5, 7 og 9.

Ifølge mannens forsvarer var 30-åringen uenig i varetektsfengslingen.

– Han erkjenner ikke straffskyld og jeg vil i løpet av helgen diskutere med ham om vi skal anke kjennelsen, sier forsvarer Arne Gunnar Aas, til NRK.

Pågrepet med flybillett

Den siktede 30-åringen ble pågrepet i Brugata i Oslo av en patrulje som jobbet med lommetyveri. Ifølge politiet hadde mannen en flybillett til utlandet med avreise 1. oktober.

– Ved pågripelsen fant vi en flybillett med utreise til Polen i dag. Så det var svært viktig at han ble pågrepet i går, sa Kari-Janne Lid, leder ved avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt, til NRK etter pågripelsen.

Politiet hadde tidligere uttalt at de den siktede er en kjenning av politiet, og har regnet ham for å være ustabil, med fare for at han skulle gjenta alvorlig vold.