Trakasseringsdømt pågrepet igjen

Politiet pågrep i går mannen som er dømt for trakassering mot en familie på Furuset.

Pedofilisiktet trakasserer offeret
Foto: Anne Linn Ensby / NRK

- Politiet ble kontaktet av en kvinne som gjorde politiet oppmerksom på at vedkommende befant seg på NAV sitt jobbsøkerlokale på Furuset i Oslo. Politiet rykket da ut til stedet og pågrep siktede. Pågripelsen forløp stille og rolig, sier politiadvokat ved Stovner politistasjon, Trine Krok.

Den pedofilifrikjente mannen

Den pedofilifrikjente mannen.

Foto: Politiet

Den 33-år gamle mannen er tidligere dømt til seks måneder fengsel for å ha trakassert en gutt og hans familie på Furuset, etter å ha hengt opp lapper med sjikanerende innhold.

Fortsetter sjikanen

Dommen er anket til Høyesterett. Likevel fortsetter han sjikanen.

- For en tid tilbake utferdiget Oslo politidistrikt en pågripelsesbeslutning på siktede, og han ble på bakgrunn av det etterlyst. Politiet har ikke lyktes med å pågripe mannen før nå, sier Krok.

Mannen ble tidligere i år frikjent for å ha forgrepet seg seksuelt mot den lille gutten i Furuset svømmehall. Men han ble likevel dømt til å betale erstatning til gutten.

Navnga barnet

Forrige gang mannen ble tatt for å sjikanere familien, hengte han opp lapper der han navnga overgrepsofferet og beskyldte barnet for å lyve om overgrepet i nabolaget der barnet bor. Da skrev han:

"Advarsel!! Familien nedenfor har nå hengt meg ut som pedofil. Jobber nå med å få disse ungene på institusjon. Disse ungene kan bli farlige for samfunnet når de blir eldre og enda mer utspekulerte."

- Mannen er siktet for skremmende, hensynsløs og plagsom adferd i forbindelse med verserende straffesak, forteller Krok.

Mannen ble avhørt av politiet i går og kommer til å bli fremstilt for fengsling nå i dag.

Til høyesterett i november

I november skal ankesaken opp i Høyesterett. I ventetiden har 33-åringen altså hengt opp nye lapper med svært sjikanerende innhold.

Senest i slutten av september ble det funnet en ny lapp i nabolaget til den lille gutten og familien hans.

33-åringen har jobbet ved rundt 15 skoler i vårt distrikt og er svartelistet av et stort antall idrettslag på Østlandet.