Trær forgiftet på Ekeberg

Nesten femti trær i naturreservatet på Ekeberg har blitt forgiftet. Statens naturoppsyn lurer på om naboer som vil ha bedre utsikt, står bak.

Video Trær forgiftet i Ekebergskogen

Omgitt av grønne blader, stikker nakne grener opp på Ekeberg. At det nettopp var de høyeste trærne som var døde, fikk Statens naturoppsyn til å fatte mistanke.

NRK Østlandssendingen ble med oppsyn Live Danielsen i Statens naturoppsyn mens hun kartlegger skadene på trærne.

I løpet av kartleggingen ble det funnet 48 trær i området som har blitt forgiftet. En teori er at det kan være naboer som har gjort dette for å få bedre utsikt.

Forgiftet trær

– Her er det et ti millimeter tykt borrehull, og så står en kvist i som plugg, kanskje for å dekke over. Så dette treet er sannsynligvis drept med gift, sier Live Danielsen i Statens naturoppsyn.

Foto: Hanna Seferowicz/ NRK

– Det er de aller høyeste trærne som er tatt. Det vil kunne gi bedre sikt for de som bor litt lenger opp, men det er bare spekulasjoner, sier Danielsen.

Live Danielsen

Live Danielsen i Statens naturoppsyn kartlegger området.

Foto: Hanna Seferowicz/ NRK

Hun håper politiet finner ut hvem som står bak.

– Det er frekt, det er inne i et naturreservat, og det er fullstendig forbudt å ta ned trær på denne måten.

Omfanget synes best fra utkikkspunktet over Ekebergskråningen. Mange av trærne som burde hatt blader på denne årstiden er bladløse, og det er de høyeste trærne som er rammet.

– Da la vi sammen to og to, og tenkte at her har det skjedd noe som ikke er naturlig død for disse trærne, sier Danielsen.

Dette er ikke første gang naturreservatet blir utsatt for hærverk. I april ble det oppdaget et stort felt med ulovlig hogst i samme område. Men denne gangen har metoden vært litt mer utspekulert.

Trær forgiftet på Ekeberg

Flere døde tretopper å se fra utkikkspunktet over Ekebergskråningen.

Foto: Hanna Seferowicz/ NRK