Tolv års fengsel for heroinsmugling

Tre menn er i Oslo tingrett dømt til fengsel i fra seks til tolv år etter at tollere fant 10,3 kilo heroin skjult i en personbil på vei inn i Norge.

Oslo tingrett, skilt over inngangsdør

Tre menn er i Oslo tingrett dømt for smugling av heroin til Norge.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Oslo tingrett festet ikke lit til forklaringene til de tre tiltalte og dømte dem alle i samsvar med aktors påstand. Tollvesenet slo til mot bilen til en nå 53 år gammel ungarer som passerte grensen over Svinesund lørdag 22. februar i fjor.

Etter grundige undersøkelser av bilen ble det oppdaget en falsk hjulbunn som viste seg å inneholde 10,3 kilo heroin, melder NTB.

Kureren samarbeidet

Etter å ha blitt konfrontert med funnet, gikk kureren med på å samarbeide med politiet, noe som ledet til pågripelse av de to andre tiltalte, en 33 år gammel mann og en 32-åring.

Da politiet ransaket 32-åringens bolig, fant de også mer enn 2 kilo heroin der, noe 33-åringen ble domfelt for. Han skal nå dømmes for befatning med 13,1 kilo heroin, herunder for medvirkning til innførsel av det vesentligste av partiet.

Ingen mild dom

Det foreligger ingen formildende omstendigheter i saken.

Hans delvise erkjennelse ved at han trodde at han skulle motta hasj, tillegges ikke nevneverdig vekt, står det i dommen om 33-åringen som egentlig var varig utvist fra Norge. Kureren ble dømt til ni års fengsel og 33-åringen til tolv års straff.

Den medtiltalte 32-åringen, som ble dømt til seks års fengsel, er av retten beskrevet som en rusavhengig person som er blitt utnyttet.