To siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Oslo

To personer, en av dem mindreårig, er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen på Furuset mandag kveld. En ung mann ble alvorlig skadd, men han er nå utenfor livsfare.

Mann knivstukket på Furuset i Oslo

Politiet fikk melding om knivstikkingen rett før klokken 21 mandag kveld.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Rett før klokken 21 mandag kveld fikk politiet melding om at en mann hadde blitt knivstukket i nærheten av Furuset bibliotek, hvor mellom 40 og 50 mennesker skal ha vært samlet. Da politi og ambulanse ankom stedet, møtte de en kaotisk situasjon, forteller seksjonssjef på seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker, Anne Alræk Solem.

– Det ble meldt at han hadde fått flere knivstikk mot overkroppen, og situasjonen ble kategorisert som alvorlig av helsepersonell. I dag har vi fått tilbakemelding om at han er utenfor livsfare.

Mindreårig

Fire personer ble pågrepet, og to av dem ble løslatt i løpet av natten. Noen av de fire er kjenninger av politiet, men Solem vil ikke kommentere hvem.

De to som nå er siktet, er begge i tenårene. En av dem er under 18 år. Solem sier de vil bli avhørt i løpet av dagen.

– De har tilknytning til nærområdet. Utover det prøver vi å finne ut av bakgrunn og motiv, men det er for tidlig å kommentere det nå, sier hun.

Kriseteam koblet inn

Solem sier det var flere unge blant vitnene.

– Flere reagerte sterkt på hendelsen på stedet, og hadde behov for oppfølging. De ble fulgt opp av sosial vakttjeneste.

Ifølge bydel Alna jobber bydelens kriseteam med å følge opp de involverte partene og fornærmedes pårørende er kontaktet.

Laster kart, vennligst vent...

Hendelsen fant sted i nærheten av Furuset bibliotek i Oslo, ifølge politiet.