Mann knivstukket i Oslo – flere pågrepet

Fire personer er pågrepet og siktet etter at en mann ble knivstukket i Oslo mandag kveld. Politiet jobber med å kartlegge hva som skjedde.

Knivstikking, Furuset

Politi og ambulanse var raskt på stedet. Det skal ha vært mange vitner til hendelsen, opplyser politiet.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Like før klokken 21.00 mandag kveld fikk politiet melding om at en ung mann hadde blitt knivstukket i nærheten av Furuset bibliotek i Oslo. Nødetatene var raskt på stedet.

– Politiet og ambulanse var kjapt på stedet. Fornærmede har blitt kjørt til sykehus, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand ved Oslo politidistrikt.

Politiet sier at mannen er alvorlig skadet, men var bevisst da han ble hentet.

Avhører flere

– Vi har fått kontroll på flere personer vi mistenker er involvert i hendelsen på en eller annen måte. Flere personer blir nå kjørt i arresten der de vil bli avhørt og vi vil avklare deres rolle i saken, sier Hekkelstrand.

– Det er foreløpig uklart om de er vitner eller å mistanke for medvirkning.

– Hvor mange var involvert?

– Vi har snakket med flere enn ti personer i denne saken. De har status både som vitne, fornærmede og mistenkte, men jeg kan ikke gi nøyaktig antall på hver enkelt enda.

Politiet arbeider ut ifra en hypotese om at de involverte kjente hverandre fra før, men vet ikke hvilken tilknytning de har.

Klokken 00.25 natt til tirsdag melder politiet at de snart er ferdig på stedet, og at fire personer er pågrepet så langt.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...

Hendelsen fant sted i nærheten av Furuset bibliotek i Oslo, ifølge politiet.