NRK Meny
Normal

To menn fengslet for gjengvoldtekt

To menn er varetektsfengslet og siktet for gruppevoldtekt av en ung kvinne. Politiet leter etter flere gjerningsmenn.

I ettermiddag ble en mann varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll og medieforbud, siktet for å ha deltatt i en gjengvoldtekt av en ung jente i juli. Mannen er en kamerat av en 18-åring som ble varetektsfengslet på lørdag.

Gunhild Lærum

BISTANDSADVOKAT: Gunhild Lærum er bistandsadvokat for jenta.

Foto: Jon Gimmingsrud / NRK

– Det er en lettelse for henne at disse to nå er varetektsfengslet, sier jentas bistandsadvokat Gunhild Lærum.

Begge de to siktede nekter straffskyld for voldtekten som ifølge siktelsen pågikk i flere timer i Oslo-området i juli.

Advokat Joar Henjum representerer mannen som ble varetektsfengslet mandag kveld. Han ønsker ikke å kommentere siktelsen uteover at klienten ikke erkjenner straffskyld.

– Jenta har det beintøft

– Hun og foreldrene har ventet i spenning på hva som skjer, sier advokaten. Gunhild Lærum sier at jenta har det tøft og at hun får profesjonell hjelp.

– Jeg forstår det slik at politiet setter inn store ressurser i etterforskningen. Min klient er veldig fornøyd med å bli tatt på alvor, sier Lærum.

Flere gjerningsmenn

Kari-Janne Lid

ETTERFORSKER: Kari-Janne Lid ved Oslo politidistrikt.

Foto: Dina Johnsen / NRK

Politiet er forsiktige med å gå ut med opplysninger i saken fordi de fortsatt leter etter flere gjerningsmenn.

Kari-Janne Lid, som leder avsnittet for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, sier de vet hvor mange gjerningsmenn det er. Hun vil imidlertid ikke oppgi antallet.

– Nei, av hensyn til etterforskningen vil vi ikke si hvor mange det er. Men vi har gode opplysninger og tror at vi kommer til å pågripe de siste ganske snart, sier Lid.

Avhører vitner

Lid legger til at de har flere vitner, men vil heller ikke her si noe om hvor mange. Hun sier politiet nå vil avhøre sentrale vitner som har vært i kontakt med de involverte før eller etter det som skjedde.

– Hvorfor ba dere om brev- og besøkskontroll og medieforbud for mannen som ble fremstilt i dag?

– Det gjorde vi fordi vi ikke har kontroll på alle gjerningsmennene. Det er viktig at det ikke kommer ut opplysninger om saken, som kan forspille bevis, sier Kari-Janne Lid i Oslo-politiet.