NRK Meny
Normal

Tiltalt for nok en kidnapping

38-åringen som i går ble dømt til ni års forvaring etter kidnappingssaken i Ullensaker, er også tiltalt for en annen alvorlig kidnappingssak.

Torturkammer på Ullensaker
Foto: Politiet

Ifølge tiltalen tok Arshad Mahmood (38) tre menn til fange i en nedlagt sementfabrikk på Slemmestad i juli i fjor.

De tre skal ha blitt påsatt håndjern og dyttet ned på gulvet. En av de tre ble også skutt flere ganger i underkroppen, skriver Dagsavisen.

Saken skal opp i retten i september.

 

Anker trolig straffeutmålingen

I går ble den tidligere Young Guns lederen funnet skyldig i å ha kidnappet tre marrokanere og mishandlet dem grovt over flere dager i en kjeller.

Mahmood, som er den hovedtiltalte i gisselsaken på Ullensaker, anker trolig straffeutmålingen på ni års forvaring.

Påtalemyndigheten la ned påstand om ti års forvaring. Det er ikke klart om også de vil anke straffeutmålingen.

Alle ble dømt

Mahmood har vært tiltalt for frihetsberøvelse, grov mishandling og trusler mot tre marokkanere som ble holdt fanget i Mahmoods kjeller på Algarheim utenfor Jessheim i Akershus.

Øvre Romerike tingrett dømte to av hans medhjelpere til fengsel i henholdsvis fem og fire og et halvt år.

En 26 år gammel norsk statsborger fikk fem år i fengsel mens en 27 år gammel marokkaner fikk fire og et halvt. En bosnisk statsborger bosatt i Oslo ble dømt til ett års fengsel. 

To polakker som jobbet i huset mens de tre marokkanerne ble holdt som gisler, ble dømt til 90 dagers fengsel. Dommen ble ansett som sonet gjennom tiden de satt i varetekt.

Dermed ble alle de tiltalte dømt, men samtlige fikk noe mildere straff enn aktors påstand.

Gjaldt 24 millioner

Under rettssaken hevdet aktor at de tre marokkanerne som ble holdt fanget på Jessheim var gisler i en strid om narkotika til en verdi av 3 millioner euro eller rundt 24 millioner kroner.

De tre som ble holdt fanget skal ha vært medlemmer i en marokkansk narkotikaliga med base i Rotterdam i Nederland. Det var da også fra Nederland tipset kom til politiet om at de tre var forsvunnet i Norge.

16. september i fjor stormet politiet huset på Algarheim og fant da de tre marokkanerne lenket til veggen med tydelige merker etter tortur. I tillegg fant politiet mange våpen og åtte kilo hasj.

De tre marokkanerne som ble holdt fanget har ikke villet forklare seg til politiet. Da dette poenget kom opp under rettssaken fremholdt aktor at han ikke var naiv i sin oppfatning av hva de tre drev på med.

Han understreket at norsk lov likevel gjelder også for dem.