Tannlegestudenter kan miste eksamen

Tannlegestudenter kan gå glipp av eksamen hvis streiken i offentlig sektor blir langvarig. All klinisk undervisning er avlyst, og pasienter har måttet snu i døra.

Tannlegestudenter

Lars Sæthre og Anneli Strand er avgangsstudenter ved det odontologiske fakultetet ved Universitetet i Oslo. Her står de i mottaksklinikken der det

Foto: Frieda Wik/NRK

– Det er veldig lite hyggelig, sier Lars Sæthre. Han er avgangstudent ved det odontologiske fakultetet ved Universitetet i Oslo.

– I går fikk vi beskjed om at vi måtte avbestille timer med pasienter, så vi måtte ta en ringerunde. Nå må vi bare avvente og håpe at vi får tatt imot dem igjen så fort som mulig når konflikten løser seg, sier Sæthre.

Behandler daglig 450 pasienter

Ifølge Universitetet i Oslo behandler klinikken daglig 450 pasienter. Nå er 107 medarbeidere ved fakultetet er tatt ut i streik, noe som fører til at all klinisk undervisning er avlyst.

– Vi kan ikke behandle pasienter som kommer ordinært til klinikken, vi tar kun imot øyeblikkelig hjelp og de som er operert i munnhulen og kjeven som trenger oppfølging etter operasjon, sier instituttleder ved Institutt for klinisk odontologi Pål Barkvoll.

Avagangseksamen i fare

Mens de fleste pasienter vil ha mulighet til å få seg en tannlegetime et annet sted, er det verre med studentenes eksamen.

– Vi har avgangskull som skal ha en praktisk klinisk eksamen om halvannen uke, og den står i fare hvis streiken vil vare utover det, sier Brakvoll.

– Det er veldig leit for oss studenter hvis eksamen blir utsatt til høsten. Da må vi bruke tid og energi på å lese i to omganger, sier tannlegestudent Anneli Strand.