Store skader etter vannlekkasje i Vika

Det er kommet vann inn i flere bygninger i Munkedamsveien i Oslo etter en stor vannlekkasje onsdag morgen. Brannvesenet og Oslo vann- og avløpsetat jobber fortsatt med å fjerne vannmassene.

Vannlekkasje Munkedamsveien

Restauranten Yaya's i Munkedamsveien i Vika er hardt rammet etter en vannlekkasje i området onsdag morgen.

Vannlekkasjen ble stoppet ved 0720-tiden, men brannvesenet og Oslo vann- og avløpsetat vil holde på i mange timer utover onsdag formiddag med å pumpe vekk vannet.

– Det er mye vann som har kommet inn i bygningene på begge sider av Munkedamsveien, og vi prøver nå å få oversikt over hvor store skader det har blitt, sier brigadesjef Tor Arne Elverum.

Brigadesjefen sier at huseierne etter hvert må ta over selv, ta kontakt med forsikringsselskap og iverksette tiltak for å minske skadene.

Kan være hull i veiene

Vannlekkasjen ble oppdaget ved 06-tiden onsdag morgen, etter at en vannstråle hadde utløst en automatisk brannalarm.

Veiene i området var også stengt for fotgjengere og syklister, selv om det var fysisk mulig å kjøre gjennom. Innsatsleder Rune Bjørsvik i Oslo-politiet sier at de store vannmassene kan ha ført til former for undergraving.

– Vi må få fjernet vann og få sjekket veiene før vi slipper opp for trafikk igjen også for fotgjengere og syklister, plutselig kan noen gå eller sykle ned i et svært hull, sa Bjørsvik onsdag morgen.

Nødetater og vannlekkasje

Politi, brannvesen og Oslo vann- og avløp jobbet onsdag morgen med å få pumpet vekk de store vannmassene.

Foto: Erik Engen / NRK

Store følger for trafikken

Munkedamsveien og Cort Adlers gate har vært stengt mens politi, brannvesen og Oslo Vann- og avløpsetat jobbet for å fjerne vannet.

Mange busslinjer ble berørt, men veiene åpnet for busstrafikk igjen ved 0815-tiden.

Ifølge politiet har flere beboere på Tjuvholmen meldt at de har mistet vannet som følge av lekkasjen, men det er ikke kjent hvor mange dette har rammet.

Buss og vannlekkasje

Store deler av kollektivtrafikken inn mot Oslo sentrum fra vest ble rammet av stengningen etter vannlekkasjen.

Foto: Erik Engen / NRK