Normal

Storberget avviser Munch-handel

Justisminister Knut Storberget (Ap) sier han ikke kjenner til at det har vært ført forhandlinger som ledet til funnet av Skrik og Madonna.

Munch-maleriene har tydelige skader
Foto: Richard Jeffries/Munch-museet

- Jeg er ikke gjort kjent med at det har vært ført forhandlinger mellom politiet og kriminelle miljøer i forbindelse med beslag av Munch-maleriene Skrik og Madonna, skriver justisministeren i et brev til Fremskrittspartiets Jan Arild Ellingsen og Solveig Horne.

Storberget presiserer at det ikke har vært ført forhandlinger om soningsvilkår.

Svar etter to uker

Frp sendte for 14 dager siden et brev til Storberget med krav om svar på om det foregikk noen form for forhandlinger, og nå foreligger altså svaret. Statsråden beklager at det tok såpass lang tid å svare.

Ellingsen mener Storberget går langt i å avvise at forhandlinger at funnet sted, og håper alle spekulasjoner om det motsatte nå blir gjort til skamme.

- Dersom det skulle vise seg at det likevel har vært ført forhandlinger, er dette i så fall en alvorlig sak for både riksadvokaten og justisministeren. Det er utenkelig at ingen av dem har vært informert dersom det har vært ført forhandlinger, sier Ellingsen.

Anser saken avsluttet

Han ville likevel vært mer fornøyd om Storberget hadde kunnet avvise at det overhode har vært ført noen forhandlinger med kriminelle i denne saken.

- Han sier bare at han ikke er kjent med noen forhandlinger, og dermed åpner det for nye spørsmål. Men så sant det ikke dukker opp nye opplysninger i saken, er den avsluttet for min del, sier Ellingsen til NRK Østlandssendingen.