Sønnen erkjenner drapet på mor

Han ble fengslet for fire uker, og er nå innlagt på Ahus for psykiatrisk behandling.

Drap på Fjellhamar

Det er fortsatt mange i kretsen av naboer og andre som politiet vil snakke med i dagene som kommer.

Foto: Nadir Alam / NRK

Sønnen er i begynnelsen av 40-årene og tok livet av moren sin med kniv tirsdag.

Fengslingsmøtet ble utsatt onsdag formiddag fordi leger skulle vurdere mannens helsetilstand. Den siktede sønnen møtte så til fengslingsmøtet og fikk fire uker i varetekt, to av dem med brev-, medie- og besøksforbud.

Den siktede sønnen er på sykehus

Den siktede sønnen har samtykket i fengslingen og har erkjent de faktiske forholdene, sier forsvareren hans, Geir Lippestad.

Geir Lippestad

Geir Lippestad, forsvarer.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Han har fått et fengslingssurrogat, så han er ført tilbake til akuttpsykiatrisk avdeling på Ahus. Han vil forklare seg utfyllende for politiet på fredag. Det vil bli et spørsmål om tilregnelighet. Det er oppnevnt to sakkyndige som skal gjøre en vurdering av ham, sier Geir Lippestad.

De to sakkyndige skal begynne med en såkalt judisiell observasjon på nyåret og har fått en frist på to måneder for å levere rapporten. Lippestad vil ikke gå inn på hva som er bakgrunnen for drapshandlingen.

Innrømmer å ha drept moren med vilje

Jon Letnes

Jon Letnes, politiadvokat.

Foto: Nadir Alam / NRK

Det var naboer til familiens hus på Fjellhamar som ringte til politiet 05.40 tidlig tirsdag morgen da de hørte bråk i huset ved siden av. Mannen til den drepte kvinnen var i boligen da sønnen tok livet av moren sin.

I tillegg til den siktede, hans forsvarer og dommeren var politiadvokat Jon Letnes ved Romerike politidistrikt til stede på fengslingsmøtet.

– Det er brukt en kjøkkenkniv fra huset til drapet. Han er siktet for forsettlig drap og har erkjent straffskyld etter kjennelsen, altså for forsettlig drap. Han var til stede under fengslingsmøtet og svarte på spørsmål, sier Jon Letnes, politiadvokat.