Normal

Snø hindret t-banen

I flere timer var det stans på linje 1 mellom Holmenkollen og Frognerseteren. Det store snøfallet fikk skylden.

bilde+3.JPG

Det jobbes nå med å få fjernet snøen fra skinnegangen. I mellomtiden forsøker Sporveien å ordne alternativt skyss for passasjerene som skal fra Holmenkollen i retning Frognerseteren.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Trafikken på strekningen går nå som normalt igjen, men det store snøfallet skapte problemer for t-banen lørdag.

– For en liten periode nå har det vært stopp mellom Holmenkollen og Frognerseteren. På grunn av det store snøfallet som har vært, sliter vi med å få kontakt mellom t-banevognen og strømskinnen, sa kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud, til NRK lørdag formiddag.

De fjernet snøen fra skinnegangen og forsøkte å ordne alternativt skyss for passasjerene som skulle fra Holmenkollen i retning Frognerseteren.

– Vi har jobbet veldig for å få tak i tilstrekkelig antall drosjer som kan kjøre mellom Holmenkollen og Frognerseteren, men det er vanskelig å dekke det behovet som er der, sa Asperud.

All annen t-bane- og trikketrafikk i Oslo gikk som planlagt lørdag.

– I utgangspunktet har ikke skinnegående materiell utfordringer med snø, men ved Holmenkollen henter t-banen strøm fra en strømskinne ved siden av skinnegangen. Snøen pakket seg og vi mistet kontakten og strømmen, sa Asperud.

bilde+2.JPG

Det store snøfallet gjør at t-banevognen ved Holmenkollen ikke får kontakt med strømskinnen.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK