NRK Meny
Normal

Siktede fremstilles for fengsling etter Tøyen-drap

De to mennene som er siktet for drapet på en mann i 50-årene på Tøyen fredag kveld fremstilles for varetektsfengsling mandag, opplyser politiet.

Stein Olav Bredli

Stein Olav Bredli i Oslo-politiet orienterte om et drap på Tøyen på en pressekonferanse lørdag kveld.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Begge de siktete forklarte seg for politiet lørdag kveld, men de har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo-politiet til NRK.

Politiet fikk melding fra en av de siktede om at en mann var død klokken 1.32 natt til lørdag. Da de kom inn i leiligheten kort tid etter, fant de en livløs mann og to andre svært berusede menn. Det ble igangsatt gjenoppliving, men mannen ble erklært død på stedet.

– Begge de siktede skal avhøres igjen i løpet av kort tid. I tillegg skal vi avhøre vitner i saken. Mange har tatt kontakt med oss, sier Bredli.

Politiet vil ikke si noe mer om dødsårsak eller om det ble benyttet et drapsvåpen. De krimtekniske undersøkelsene i leiligheten var ferdige søndag.

Godt kjent av politiet

Alle de tre var bekjente, og godt kjent av politiet fra før.

– Det er ikke snakk om grov kriminalitet, men de er kjent for politiet i forbindelse med flere lovbrudd, sier Bredli.

De to mennene som var i leiligheten, er begge siktet for forsettlig drap. De er begge to i 50-årene. Leiligheten tilhørte en av de siktede.

– Begge to skal fremstilles for varetektsfengsling mandag, sier Bredli.