NRK Meny
Normal

Sigrid-siktet vil begjære seg løslatt

Den fengslede 37-åringen som er siktet for å ha drept Sigrid Giskegjerde Schjetne, vil på nytt nekte straffskyld etter siktelsen og begjære seg løslatt når varetekten går ut torsdag.

Sigrid funnet drept

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august 2012. Hun ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn september samme år.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Politiet vil derimot motsette seg ønsket om løslatelse og be Oslo tingrett varetektsfengsle mannen for åtte nye uker med brev- og besøksforbud.

– Etterforskningen står i vesentlig samme stilling som ved forrige fengslingsmøte, men beveger seg med god framdrift, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

37-åringen har sittet i varetekt med brev- og besøksforbud, hvorav de første tolv ukene i isolasjon med medieforbud, siden 6. september i fjor.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant på Østensjø i Oslo natt til søndag 5. august 2012. Hun ble funnet drept i et skogholt på Kolbotn september samme år.

En 64 år gammel mann fra Akershus og en 37 år gammel mann fra Sunnmøre ble siktet for drap og medvirkning til drapet. 64-åringen ble løslatt november i fjor, men er fortsatt siktet i saken.

Artikkelen fortsetter under videoen

37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) holdes varetektsfengslet i fire nye uker. Det ble resultatet etter fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag.

Sigrid-siktet fortsatt fengslet

Fare for bevisforspillelse

Torsdag 24. januar ble 37-åringen varetektsfengslet i fire nye uker, men politiet varsler altså påstand om det dobbelte, åtte uker, under fengslingsmøtet torsdag.

Begrunnelsen for fengslingen er faren for bevisforspillelse.

– Vår klient ønsker å møte i retten under fengslingen. Han vil begjære seg løslatt, sier advokat Karen Forbrigd som forsvarer 37-åringen sammen med kollega John Christian Elden.

Forbrigd forteller at klienten ikke har latt seg avhøre etter at han i forrige måned ble tilbakeført til fengselet etter å ha vært til observasjon på Dikemark sykehus i seks uker.

Den opprinnelige fristen for å levere en rapport fra den judisielle observasjonen gikk ut mandag 28. januar. De sakkyndige ba om forlenget tidsfrist til 12. april for å kunne konkludere om hvorvidt siktede er tilregnelig eller ikke.

Politiet varsler at det vil bli lagt ned påstand om lukkede dører under fengslingsmøtet torsdag.