NRK Meny
Normal

Så rotte - sendte barna hjem

Barnehagen i Oppsal samfunnshus sendte barna hjem tidlig da en rotte ble observert på kjøkkenet onsdag.

Så rotte på kjøkkenet

Skadedyrbekjempere ble hentet inn til barnehagen i Oppsal samfunnshus etter at det ble sett en rotte på felleskjøkkenet onsdag.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Det er andre gangen på tre uker at barnehagen rammes av rotteinntrengning. Foreldre VG har snakket med fortviler over at rotteproblemet ikke tas på alvor av bydelen.

– Det ble observert en rotte på felleskjøkkenet i barnehagen. Det har også blitt funnet ekskrementer fra rotte, sier avdelingssjef for barn og kultur i Bydel Østensjø, Tommy Grotterød til NRK.

Ikke første gang

Det er ikke første gang barnehagen har rotteproblemer.

– Barnehagen har hatt dette problemet den siste tiden. Sist gang jeg hørte om det, var for tre uker siden. Da satte vi inn tiltak for å kvitte oss med problemet, men nå har det altså dukket opp igjen, sier Grotterød.

Dermed måtte det hentes inn ekspertise utenfra.

– Så fort det over hodet var mulig, fikk vi på plass skadedyrbekjempere. De har i dag gått igjennom hele barnehagen. Ikke bare for å stenge hvor rottene kommer opp, men også for å sjekke mulige andre åpninger rotter kan komme inn, sier Grotterød.

Oppsal samfunnshus

Oppsal samfunnshus.

Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Ser etter alternativer

Nå satser bydelen for at de skal bli kvitt problemet.

– I og med at dette har vært et gjentakende problem, ser vi at det er viktig å følge opp dette og at vi får en overvåkningsavtale med et firma slik at vi sikrer oss mot at dette skal skje igjen, sier Grotterød.

Det var ikke klart om barna får returnere til barnehagen torsdag da NRK snakket med avdelingssjefen.

– Det er det noe usikkerhett rundt. Jeg har forsøkt å få oversikt over konklusjonen etter dagens arbeid. Men barnehagens personale har jobbet med å gi foreldrene et alternativ, sier Grotterød.