NRK Meny
Normal

Rekordmange journalister til Oslo

Aldri før har så mange utenlandske journalister og TV-stasjoner besøkt Oslo samtidig som i uka før Eurovision-finalen 29. mai.

Pressekonferanse under ESC 2009

70 pressekonferanser skal arrangeres i pressesenteret i løpet av to uker, her illustrert ved oppmøte fra et av Rybaks møter med pressen i Moskva i fjor.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Turistsjef Tor Sannerud tror det blir mange Oslo-inntrykk på europeiske TV-skjermer i dagene som kommer.

– Vi har aldri hatt så mange journalister her i byen på et enkelt evenement, fastslår han.

I alt er det akkreditert 2.030 journalister og TV-stasjoner. Og mediene skal fores med stoff om hovedstaden i tillegg til alt Melodi Grand Prix-stoffet.

For de utenlandske journalistene og TV-stasjonene er det lagt opp flere såkalte sosiale programmer. Journalistene vil få en presentasjon av Oslo med temaene lidenskap, fred, galskap og musikk.

– Vi har arbeidet med dette i ett år, og det er kommet veldig mange påmeldinger, forteller Sannerud.

Oslo exclusive

TV-stasjoner fra de største europeiske landene vil i tillegg bli invitert til en tur med seilskutedronningen Christian Radich der også artister skal opptre. Lørdag 22.

Tor Sannerud

Det blir et fenomenalt utstillingsvindu for Oslo, sier Tor Sannerud.

Foto: Knut Falch / Scanpix

mai vil mer enn 1.000 personer få oppleve en stor picnic utendørs på Akershus festning, og dagen etter er det mottakelse i Oslo Rådhus.

– Det blir et fenomenalt utstillingsvindu for oss, og jeg er overbevist om at det vil bli mye Oslo på deltakerlandenes TV-skjermer i uka før finalen, sier Sannerud.

Ledige hotellrom

For publikum er det fortsatt fullt mulig å oppleve Eurovision-finalen og alle gratisarrangementene i Oslo fra orkesterplass. Hotellene i hovedstaden har ennå ledig kapasitet.

– Det er foreløpig ikke noe problem å skaffe seg hotellrom under finaledagene, opplyser turistsjefen.

NRK har gjort avtaler med noen av de store hotellene som skal innkvartere artister, journalister og delegasjoner, men utover det er det mye ledig kapasitet. Turistsesongen har ikke satt inn for fullt ennå.

Får oppleve 17. mai

De første delegasjonene begynner å komme nå til helgen, og en god del kommer rundt 17. mai. De vil få oppleve nasjonaldagen i det avskjermede området på Slottsplassen, der det vil bli reservert plasser til dem.

Noen av de 38 landene starter prøver i Telenor Arena allerede førstkommende søndag.

– Hvor mange tilreisende og fanklubber som kommer hit i forbindelse med finalen, har vi ikke oversikt over, sier turistsjefen.

Selv skal han være blant vertskapet og delta i noen av arrangementene.

Og hvis værgudene ikke er på laget?

– Da har vi alternative løsninger, avslutter Sannerud.

Les flere nyheter fra Oslo og Akershus. Følg NRK Østlandssendingen på twitter.