Politihunden Nestor er død

Den populære patruljehunden, kjent fra tv-programmet «Hundepatruljen» sovnet inn torsdag.

Politihunden Nestor

Nestor og makkeren Kristian var med i programmet «Hundepatruljen» på Viasat. Programmet ble gullrute-nominert i 2015.

Foto: Politiet

Etter å ha bidratt til å holde hovedstaden trygg de fire siste årene, sovnet politihunden inn med makker og hundefører Kristian ved sin side.

– Nestor var en av de beste hundene vi hadde. Når Kristian og Nestor jaktet sammen var det ikke mange som slapp unna, skriver Oslo-politiet på Facebook.

Kun kort tid etter at innlegget ble delt hadde over 500 personer kondolert hundefører Kristian med bortgangen av familiehunden.

Nestor var en patruljehund, det vil si at han jobbet med alle type oppdrag. Politiet skriver at Nestor var god på å fange banditter og at han har bidratt til å redde livet til mennesker.

I 2013 bidro Nestor til søk og pågripelser av to drapsmenn, blant mange andre hverdagslige funn, skriver Viasat på sine sider.

Den åtte år gamle hunden har jobbet rundt fire år som politihund i Oslo. En av Nestors brødre, Nalle, jobber også for Hundetjenesten i Oslo. Oslo-politiet har til sammen rundt 30 hunder.

Et hundeliv varer ikke evig. Sist torsdag sovnet Nestor inn med sin makker og hundefører Kristian ved sin side. Nestor var en av de beste hundene vi hadde. Når Kristian og Nestor jaktet sammen var det ikke mange som slapp unna. Nestor utgjorde forskjellen. Ikke var bare Nestor best til å fange banditter, han var også flink til å spore opp savnede og bortkomne personer. I tiden som politihund har Nestor reddet livet til mennesker, han har funnet drapsmenn og tjuver. På fritiden var Nestor en flott familiehund som jeg vet vil bli savnet der hjemme. Jeg var så heldig å kjøre patrulje i mange år med Nestor og Kristian. Vi hadde det gøy Nestor, du stilte alltid opp.
Lars M - Hundefører.

Politiet på facebook