Oversikt over hvilke tunneler som skal pusses opp når
Foto: Grafikk: Mari Grafsrønningen / NRK

Oslos tunneler renoveres

Oppsummert

Et stort renoveringsprosjekt i flere av Oslos travleste tunneler vil skape trafikkaos for mange tusen bilister i årevis. Trafikantene kan vente seg kø, utvidet rushtid og store trafikale utfordringer. Arbeidet startet mandag kveld 1. juni.

 • Brynstunnelen stenges lørdag

  Lørdag frem til kl. 18 er Brynstunnelen på E6 i Oslo stengt. Det kan bli ekstra kø mellom Ryenkrysset og Teisenkrysset. Omkjøring blir skiltet. Etter lang tids rehabiliteringsarbeid åpner Brynstunnelen for fullt med trafikk i begge løp lørdag kveld.

  Brynstunnelen
  Foto: NRK
 • Brynstunnelen åpner 2. mai

  Fra tirsdag 2. mai er Brynstunnelen helåpen for trafikk i rushtiden fra mandag til fredag, opplyser Statens vegvesen til Nordstrands Blad. Det gjenstår noe arbeid med lys og ventilasjon. 10. juni starter arbeidene med Ekeberg- og Svartdalstunnelene.

  Brynstunnelen
  Foto: NRK
 • Nesten 10.000 færre biler

  Oslofolk lot i stor grad bilen stå i dag. Det kjørte 9.250 færre biler gjennom Brynstunnelen i morges, i forhold til mandag morgen for to uker siden. Det var varslet store trafikkproblemer siden tunnelen har halv kapasitet på grunn av oppussing, men de enorme forsinkelsene uteble stort sett.

  Brynstunnelen
  Foto: NRK
 • Lange køer på Ytre Ringvei

  Laster Twitter-innhold
 • Fryktet kø-kaos

  Lasse Furuseth kjører inn til Oslo hver dag og fryktet kø-kaos mandag på grunn av den delvise stengningen av Brynstunnelen, derfor valgte han å sette fra seg bilen på innfartsparkeringen ved Tusenfryd. Han var én av veldig få.

   : Bruker av infartsparkeringen
 : Bruker av infartsparkeringen
 : God plass ved Tusenfryd
Prosjektleder Hilde Ulvik om det forventede køkaoset som uteble i forbindelse med tunnelarbeider på Smestad i Oslo