NRK Meny
Normal

Fire nye uker i varetekt i Sigrid-saken

37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, er varetektsfengslet i fire nye uker.

Siktet 37-åring

Mannen ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett onsdag. Han er ilagt brev- og besøkskontroll.

Foto: Svein Olsson, NRK

Politiet mener det er fare for gjentakelse fra den siktede 37-åringen.

– Både forholdet han er siktet for, nemlig drapet, og at han i 2007 ble dømt for en alvorlig voldsepisode, gjør at vi mener det er fare for gjentagelse, sier politiadvokat Cecilie Gulnes.

Retten sier det fortsatt er bevisforspillelsesfare, og ga fire uker varetekt.

– Vi mangler en god del gjenstander. Blant annet er en del av Sigrids eiendeler borte. Disse eiendelene kan inneholde tekniske spor. Derfor er de svært viktig for oss å finne. I tillegg er det en minnepinne på avveie der siktete har dokumentert hva han har foretatt seg som politiet fortsatt ikke har funnet. Det er heller ikke funnet noe drapsvåpen, sier Gulnes.

Mannen ble fremstilt for fengsling i Oslo tingrett onsdag. Han er ilagt brev- og besøkskontroll.

– Det er viktig å kontrollere at siktete ikke påvirker vitner gjennom brevskriving. Brev- og besøkskontroll betyr at han har rett til å skrive brev, men at politiet kan stoppe brev som kan påvirke vitner.

Strafferettslig tilregnelig

Sist helg ble det kjent at to av de tre sakkyndige som har undersøkt mannen, har konkludert med at han er psykotisk, og dermed er strafferettslig tilregnelig.

Den tredje av de sakkyndige mener imidlertid at mannen er paranoid schizofren og utilregnelig.

16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant fra Østensjø i Oslo natt til 5. august i fjor. Hun ble funnet død i Oppegård 3. september.

Det er fortsatt mye som er uklart om hva som skjedde denne kvelden. Tidsfestning, hvilke biler som var involvert og ikke minst hvordan Sigrid ble drept.

– Vi har ingen sikre svar på akkurat hva som skjedde med henne den kvelden hun forsvant på Østensjø men nå i sluttfasen av etterforskningen får vi stadig nye brikker som faller på plass uten at jeg kan si noe mer om det akkurat nå, sier Gulnes.